klimmers in de kas

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 28/07/2006 - 22:44
greto

klimmers in de kas

Wij zijn in het bezit van een kas, van ongeveer 4x6 m. en we zitten met het volgende:

Het glas is hier en daar nog wat wit gekalkt van vorige bewoners, maar ik vind het ronduit lelijk en wil de kas laten begroeien met klimmers. Nu is er aan de buitenkant genoeg waar ik een en ander aan kan bevestigen, om een raamwerk o.i.d. op te hangen, zodat de klimmers houvast hebben.

In de kas is een kiwi geplant en die groeit erg hard, maar daar is niets waar ik iets kan bevestigen om de kiwi houvast te geven. Dus de enige mogelijkheid lijkt een raamwerk die zijn stevigheid haalt uit de grond, maar mij lijkt het steviger om ook bovenaan iets vast te kunnen zetten. Maar er zit erg veel glas en weinig metaal en aan dat weinige metaal valt niets te boren, te hangen enz.

Hoe hebben andere kasbezitters dit opgelost?

vr, 28/07/2006 - 23:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn kas had jaren geleden heel de dag de zon en dat wilde ik wat temperen met begroeiing, Ik kocht een clematisinfo-icon montana en liet die over de kas groeien. Het vierde jaar besloeg hij de helft van het dak en daaronder was het zo donker dat er vrijwel niets meer onder wilde groeien. Ook waarschuwde mijn buren mij voor het gewicht. Ik heb hem hoe mooi hij ook was, helemaal weg moeten halen.
Ik gebruik nu over heel de kas het wegneembare groene schermdoek en dat bevalt mij uitstekend.

Voor klimmers in de kas kan je het beste een raamwerk maken of gewoon stokken gebruiken.
Mijn tomaten bond ik op aan bonestaken en voor de komkommers en de meloenen maakte ik daarvan een raamwerkje met touw aan elkaar geknoopt.

Als je teveel aan de kas ophangt dan wil het dak al gauw gaan doorzakken en wijken de zijwanden uit naar buiten.

Uit ervaring zal ik afraden om een broeikas met klimmers te laten begroeien. Daar is een broeikas ook niet voor.
Maar misschien krijgt u nog meer reacties.
Frans.

zo, 30/07/2006 - 23:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je moet wel bedenken dat als je iets in je kas wilt laten groeien er voldoende licht moet zijn,dus niet de gehele kas laten begroeien.
je kan een raamwerk 30 cm van af het bovenglas maken en daar een dakje van druiven laten groeien.Pas eind april is dit volgroeid en vroeg in het voorjaar voldoende licht om nog andere plantjes te laten opgroeien.
Ook kan je op een nette manier de planten in het kasje tegen de felle zon beschermen.dat doet je met temperzon iets verdunnen met water het en opbrengen doe je met een verf roller doe alleen het bovendek en een of twee gevels.
Temperzon heeft het voordeel dat het er niet afregend en als het nat is transparant is .
Jan

di, 08/08/2006 - 18:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi greto
Ik ben in het bezit van een kas van 5x5mtr
en heb er klimmers tegen aan gezet
eerst heb ik ene staaldraad gespannen van nok tot nok en vanaf daar draden naar de dakgoot gespannen waar bij al gaatjes in zaten,en nu groeit daar aan de ene kant een vroegbloeiende clematisinfo-icon en aan de andere kant een klimroos ze wisselen elkaar af met de bloeiperiode.
in hartje zomer is het prettig dat er iets over het dak ligt want het is dan eerder te heet in de kas.
succes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag