kogeldistel

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 27/06/2004 - 02:00
willy

kogeldistel

De kogeldistel is veel te hoog geworden en nu met de storm uitelkaar gewaaid. Kan ik hem nu nog afknippen, opdat hij een nieuwe pol gaat vormen?

zo, 27/06/2004 - 11:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Is je distel helemaal afgeknakt of zit er een vouw in. In dit laatste geval kun je proberen om er nog een stokje tegenaan te zetten zodat hij nog gaat bloeien. ik weet niet of dit lukt, maar is het proberen waard. Als je hem afknipt heb je volgendjaar pas weer een bloeiende distel. Ik had er vorig jaar ook een geplant en is nu 1.30m hoog ik ben er wel trots op. en gelukkig is hij bij mij blijven staan.
groetjes nadezja.
Als jij de willy bent die mij vorige keer op vlinderforum ook een antwoord hebt gegeven kun je mijn vraag misschien ook wel beantwoorden.

zo, 27/06/2004 - 16:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ben een andere Willy, want van vlinders weet ik helaas maar heel weinig af!
De kogeldistels heb ik wel weer met een beugel om hoog kunnen zetten. Enkele takken heb ik afgeknipt. Maar omdat hij zo ie zo veel te hoog is, is de mooiigheid er vanaf. Bijna ieder jaar geeft hij in het najaar een tweede bloei. Vandaar mijn vraag of ik hem nu kan afknippen om die tweede bloei te stimuleren (terwijl er dus geen eerste meer kan zijn...)

zo, 27/06/2004 - 22:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je zou het wel kunnen proberen, of het nog lukt, ik probeer ook heel veel dingetjes uit die niet in de boeken geschreven staan.
Laat er een staan en knip er een af en kijk het verschil.
groetjes nadezja

Onderwerp gesloten