Trachy

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 27/06/2004 - 12:25
mamaduck

Trachy

Hallo Harry zoals je ziet heb ik mijn naam veranderd van lufri naar mamaduck is makkelijker had zoveel nick names.
Mijn trachy doet het goed in pot, maar mijn vraag is: Er is een nieuw blad bijgekomen en is geelgroen van kleur de oudere zijn echt mooi groen is dit normaal?
Groetjes
Lufri

zo, 27/06/2004 - 23:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik vind het heel moeilijk daar een antwoordt op te geven.Tuurlijk een gelig blad is niet goed ,maar de oorzaak ? Ik heb het zelf ook met de trachy,s in de volle grond,zelfs halverwege het blad(dus het blad wat nu uitkomt).En dat is het derde blad na de winter .Dus ik krijg eerst een stukje groen ,dan geel,dan weer groen.Ik sta voor een raadsel.En bij alle drie .Op het net kom je verschillende oorzaken tegen.Te nat,te droog,te weinig voeding, teveel voeding.Een paar dingen weet ik wel,te nat is niet goed en teveel plantenvoeding is ook niet goed,hooguit 3 keer per jaar koemest.En de zomer tot nu toe is ook niks !Misschien weten andere forummers nog wat,maar tot nu toe is het een slechte palmenzomer volgens mij.

ma, 28/06/2004 - 19:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een vraag aangaande het snoeien van de Trachycarpus. Waneer kan ik er takken afhalen en wanneer absoluut niet? Hoeveel mag ik er afhalen? Ik weet dat de middelste er niet uitgehaald mag worden omdat dan de plant niet meer door groeit. Wie kan mij helpen?

Hans

ma, 28/06/2004 - 20:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het beste is natuurlijk als het blad verdort is,maar dat kan erg lang voor een niet zo mooi uiterlijk zorgen.Als je genoeg nieuwe bladeren krijgt,dan maakt het niet zoveel uit. De plant moet wel kunnen verdampen.

do, 01/07/2004 - 01:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Waarschijnlijk zijn deze bladeren door vorst of winterinvloeden beschadigd. Gewoon afknippen, de nieuw aangemaakte bladeren zijn zeker mooier.

do, 01/07/2004 - 01:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Van de winter kan het niet zijn. Heb de trachy nog maar enkele maanden. In ieder geval bedankt.
Het geel-groene blad is een beetje groener geworden, nog niet zoals het moet zijn maar ik zal geduld moeten hebben denk ik.

Onderwerp gesloten