lavendel haagje

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 04/04/2004 - 17:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

lavendel haagje

hoi,ik heb een lavendelhaagje gezet van ongeveer 6 m,nu lees ik dat je lavendel het best vervangt na 3 jaar voor een betere bloei ook al snoei je die soms ,moet ik die nu echt na 3 jaar vervangen of is dat niet echt nodig ?

zo, 04/04/2004 - 22:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

wat is moeten, als je er op staat dat het mooi is, dan vervang je ze best. Vind je het niet erg dat er wat kale takken tussen zitten, heb je geen tijd of is je budget niet toerijkend, dan kunnen ze nog wel wat langer mee [combituin]

wo, 07/04/2004 - 13:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lavendel moet minstens eenmaal per jaar worden gesnoeid. Gebeurt dit niet, dan zal de plant kortlevend zijn. Een lavendelplant die nooit gesnoeid is, zal in het hart verhouten. Als in dit stadium sterk wordt gesnoeid, zal de plant dit niet verdragen en zelfs doodgaan. Het is dus belangrijk om meteen vanaf het begin te snoeien.
beste kan dit na de bloei gebeuren. Met ongeveer een derde wordt de plant dan teruggeknipt. Verder terugknippen verdraagt de plant niet. Lavendelhaagjes kunnen het beste tweemaal per jaar worden gesnoeid. De hoofdsnoei in het voorjaar, waarbij een derde mag worden weggeknipt. Deze snoei moet wel heel vroeg in het voorjaar plaatsvinden omdat anders de bloei verlaat wordt. Na de bloei worden alleen de uitgebloeide bloemen verwijderd (als deze al niet geplukt zijn om te drogen) en de topjes gesnoeid.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag