lavendel planten

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 01/09/2009 - 01:24
ipomea01

lavendel planten

Mijn lavendelhaag is oud en lelijk, wil hem in zijn geheel verwijderen, maar welke tijd is het beste om nieuwe te planten, in het najaar of in het voorjaar?
Welke grond moet ik bijvullen, wij wonen in Gelderland en daar is het mooie aarde, misschien moet ik er toch nog wat aan toevoegen, maar wat?
Moet 17 meter beplanten, is dat 3 planten per meter, bij kleinere en 2 per meter bij grotere?
De planten worden naast elkaar geplant.
Wie biedt er hulp bij het oplossen van mijn vragen, alvast heel heel erg bedankt, groetjes anoniem

di, 01/09/2009 - 09:39
bowiea

planten kun je eigenlijk in de lente zonmer en hefst planten, alleen verplanten mag niet in de de lente/zomer , als (bij warme tempraturen) de plant zal verdrogen.
TIP: er zijn wat sterke winterharde planten die afgelope winter niet gered hebben door de -20(Bij ons skimmiainfo-icon's rhodondenderons trachycarpus fortunei en nog wat), u zou in het in het voorjaar kunnen doen , dan weet u zeker dat ze niet doodgaan in de winter ;) maar dat licht ook weer aan wat voorn type plant u wilt, en hoe groot die word(voor het aantal op de meter)

ook is te proberen om de lavendel terug te knippen tot ong 5-10cm vanaf de grond dit kan het best in het voorjaar, omdat als je het in het najaar doet kan hij invriezen.
gr CW

di, 01/09/2009 - 09:41
Hendrik Jan

U heb al een Lavendelhaag gehad en als die het natuurlijk goed heeft gedaan, ja dan is de grond oke, ik zou voor het planten er wat kalk en beendermeel doorheen mengen en misschien toch wat koemest korrels (maar deze niet te veel) voor de nieuwe verse start.
Ik denk 3 per meter, ook bij grotere.
En wel voor save gaan dus Lavandulainfo-icon angustifolia '...', 'Hidcote' en 'Munstead' zijn het meest gangbaar, maar dat is natuurlijk ook gewoon persoonlijke smaak.
Volgens mij moet het planten nu nog wel kunnen, plusminus vier maanden om aan de wortels te werken en nog genoeg tijd om af teharden.

di, 01/09/2009 - 14:02
anoniem (anoniem geplaatst)

Hendrik Jan, zal wachten tot het voorjaar, 17 meter beplanten is vaker toch niet zo goedkoop, bevriezen is niet goed voor mijn portemonaie.
Voor eerst heel erg bedankt en tot de volgende keer, groetjes anoniem

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag