mag ik nog bemesten met kunstmest in mijn gazon?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 11/09/2007 - 16:11
henry70

mag ik nog bemesten met kunstmest in mijn gazon?

Mijn gazon ziet er niet zo goed uit,onderkant van het gras kijkt geel bruin,ergens heb ik gelezen dat het vervilt is,mijn vraag is mag ik nu nog bemesten met kunstmest,de laatste keer dat ik dat gedaan heb is 7 weken geleden,en 3 weken geleden heb ik kalk gestrooidt ,hoe vaak mag ik overigens bemesten met kunstmest,en mag iK nog verticuteren en zaaien?

mvg henry

di, 11/09/2007 - 17:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat de onderkant van uw gras geel bruin is kan vele oorzaken hebben. Mogelijk is het te droog of te lang. Het mesten is voor dit jaar wel genoeg geweest. Of uw gras vervilt is dus bemost is kan ik niet beoordelen maar niets staat u in de weg om het te verticuleren.
Gras groeit door tot de temperatuur onder de 10 graden duikt , maar of het nog zinvol is om nog te gaan zaaien, vraag ik me af.
Wat men vroeger vaak deed was om het gras te rollen. De ogen van het gras werden zo tegen de grond gedrukt wat het uitlopen van het gras vermakkelijkte. Ze kreeg je ook een dik tapijt van gras.
Hendrik

di, 11/09/2007 - 19:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

mos zit er totaal niet in ,wel is het gras altijd lang ,zo heb ik mijn maaier ingesteld,op sommige plaatsen groeit het heel goed op andere plaatsen heel magertjes en op sommige plaatsen kijkt het dor,het krijgt toch genoeg regen .

Onderwerp gesloten