Nieuwe struik of boom

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 28/11/2015 - 08:53
Frank1981

Nieuwe struik of boom

Hallo allemaal,
Onlangs is onze mooi blauwe regen boom in de voortuin omgewaaid, deze was ongeveer 2 meter hoog en was ook ongeveer 2 meter in doorsnede.
Nu zoeken we een mooie nieuwe boom of struik om op dezelfde plaats te planten maar hebben geen idee wat.
We hebben de volgende eisen:
- Afmetingen moeten ongeveer hetzelfde zijn ( max 2,5 meter hoog (uiteindelijke hoogte) en mooi breed bovenin) - niet teveel onderhoud - niet te duur ( een nieuwe blauwe regen boom kost rond de € 500,- en dat vind ik te duur )
Alvast bedankt voor jullie tips!

za, 28/11/2015 - 09:26
tuinprins

Een blauwe regen is van nature een klimplant die houvast nodig heeft. Het feit dat een kweker er een boomvorm van maakt wil nog niet zeggen dat de plant geen blijvende steun nodig heeft, vooral als die veel wind vangt.
Op basis van jouw eisen kom je al snel uit bij parasol/dakvormen van plataan, amberboom, ginkgoinfo-icon, moeraseik etc. Ik weet niet of je die mooi vindt en je zult deze jaarlijks (of vaker) moeten terugsnoeien om de vorm te behouden.
Gegroet, de tuinprins

za, 28/11/2015 - 16:28
Hmm

Misschien is een Cornusinfo-icon kousa Satomi iets?

ma, 30/11/2015 - 11:38
satomi

Ik weet niet of je toevallig een goede boomkweker in de buurt hebt. Als dat wel het geval is, zou je kunnen vragen of zij de mogelijkheid hebben om een (bol)boom op te kweken die lager wordt geënt. In overleg is vaak veel mogelijk, ook als het in de handel niet verkrijgbaar is in de gewenste vorm.

Onderwerp gesloten