Noodkreet Framboos

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 15/10/2022 - 01:20
BonnieBinky114

Noodkreet Framboos

Hallo,

Ik heb een dringende hulpvraag.

Ik heb een enige tijd een framboosplant. Het betreft een zomer framboos, 2 jarige plant. Het het begin was het een mooie en sterk groeiende plant. Hij heeft helaas veel problemen gehad in de zomer. Mijn plant heeft een lichte aanval gehad van bladluis (ik was er op tijd bij). Ook is de plant helaas verband geweest door de hoge temperaturen. Nu is mijn framboos stervende. De bladeren verwelken en vallen er af. Mijn plant ziet er met de dag slechter uit. De onderste helft van de plant is kaal geworden.

Ik heb bijna heel het internet afgezocht voor een oplossing. Ik heb in de pot waar de plant in staat een mulch laag aangebracht om uitdroging te voorkomen. Ook ben ik het PH waarde van de potgrond aan het verlagen naar 6. Ik had gelezen dat framboos van een licht zure grond houden. Echter ben ik bang dat het te laat is. 

AUB help mij!!

Foto 1
Foto 2
za, 15/10/2022 - 11:30
GreenConnection

Dat heet herfst! De bladeren van veel planten en bomen worden afgestoten gedurende de winter. Zet je plant in de volle grond, want daar hoort een framboos.

za, 15/10/2022 - 13:20
peterplant

Jammer dat op Internet niet staat dat een framboos bladverliezend is, zo raakt toch iedereen in paniek.

Je framboos ziet er prima uit, maar moet voor volgend seizoen wel in een grotere pot gezet worden of inderdaad in de volle grond.

De pH van potgrond is prima voor frambozen en hoeft niet aangezuurd te worden. 

za, 15/10/2022 - 18:39
BonnieBinky114

Bedankt voor jullie reacties!

Ik zal eens afwachten wat mijn plant doet. Mijn framboos is me dierbaar, ik maakte me erg zorgen.

Onderwerp gesloten