oostindische kers

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 08/04/2003 - 17:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

oostindische kers

Vorig jaar heb ik het zaad van de oostindische kers bewaard. Wanneer moet ik dit zaaien en kan dit meteen in de volle grond?

di, 08/04/2003 - 18:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi,

ik zaai zelf de O.I.kers altijd voor in bakjes(maar ik heb een kas), en plant het dan uit waar ik het hebben wil in de tuin. De kers komt ook vaak spontaan op waar de plant vorig jaar heeft gestaan van afgevallen zaad. Direct in de tuin, zou dus ook prima kunnen, maar wacht nog paar weekjes met al dat vorst gedoe. De veilige periode voor in de tuin zaaien en planten van vorstgevoelige gewassen is eigenlijk pas na de ijsheiligen, die valt dit jaar op 10/11/12 mei.Het voordeel van eerder zaaien in een warmere omgeving (kas of huiskamervensterbank) is dat je eerder grotere planten/bloemen hebt.

P.S: heb je ook de gele kanariekers al eens geprobeerd, prachtige, kleine gele variant met ander model blad en kleinere bloempjes en deze kan je leuk langs een klimrek laten groeien, de plant zal je met veel bloemen en zeer lange ranken belonen!

succes, groetjes gentiaan

di, 08/04/2003 - 18:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

nog een naschrift: ik heb het in de kas 2 weken geleden voor het eerst gezaaid, een 2de zaai komt volgende week. dit was het echt!

groetjes gentiaan

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag