Pennisetum en Miscantus krijgen bruine bladeren.

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 24/09/2006 - 21:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Pennisetum en Miscantus krijgen bruine bladeren.

Ik heb verleden week siergras aangeplant. Het gaat onder andere over volgende soorten: Pennisetuminfo-icon viridescens, Pennisetum alopecuroides 'hameln' en Miscantus sinensis strictum. De bladeren worden bruin en de planten zien er niet meer uit. In deze tijd van het jaar staan ze normaal in volle bloei en is er van een winterkleur nog helemaal geen sprake. Heb ik door het verplanten de winterrust aangewakkerd en gaan ze volgend jaar gewoon terug uitlopen of is er iets meer aan de hand?

groeten
Yves

zo, 24/09/2006 - 21:34
pia zz

Zijn dit nieuwe containerplanten of heeft u een stuk van een pol gestoken en opnieuw gepoot. In dit laatste geval, misschien wat vroeg, want de grassen staan nu volop in bloei. Indien het een containerplant is met een goed wortelgestel, gewoon laten staan, komt volgend jaar weer gewoon op.
groetjes Pia

zo, 24/09/2006 - 22:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je ze net gekocht heb zou ik ze onmiddelijk terugbrengen!

ma, 25/09/2006 - 17:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het zijn inderdaad containerplanten die ik heb uitgeplant. Heb nochtans dagelijks wat water gegeven en de planten hadden een mooi wortelstelsel. Waarschijnlijk zijn deze soorten iets gevoeliger dan pakweg de Festucainfo-icon of de Imperatainfo-icon die ik ook heb aangeplant en die er blijkbaar niet om malen. Als ze volgend jaar weer uitlopen is het voor mij ok. Bedankt voor de hulp.

groeten
Yves

di, 26/09/2006 - 00:12
pia zz

Heb zelf 2 jaar geleden ook 2 Miscantus soorten gepoot die er erg verdroogd uitzagen en nu staan ze fantastisch mooi in bloei!
groetjes Pia.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag