perenboom

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 13/04/2009 - 16:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

perenboom

Merkwaardige ziekte op een van onze twee perenboomjes. De bladeren worden precies opgegeten nog voor ze goed en wel uit de knoppen zijn. De puntjes van de bladstelen zien zwart. Iemand een idee wat het zou kunnen zijn? De andere boom is helemaal niet aangetast.
Alvast bedankt

vr, 24/04/2009 - 23:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik weet ook niet wat het is, maar wij hebben dit jaar ook een perenboom geplant en die heeft precies hetzelfde, terwijl er met de (even oude) perenboom van de buren niks aan de hand is. Hopelijk weet iemand wat het is.
groetjes

za, 25/04/2009 - 00:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Ik heb net eens gekeken op het internet en misschien is het bacterievuur (ook wel perenvuur genoemd). Ik hoop het niet want er is niks aan te doen, behalve de boom zo snel mogelijk weghalen en hopen dat het niet naar iets anders verspreid...

za, 25/04/2009 - 16:28
RdB

Dit is een omschrijving van perenvuur:

Jonge scheuten en bloesems verwelken en verdrogen in de zomer. De scheuten verkleuren naar bruin tot zelfs zwart, maar het verdroogde blad valt niet af.

Lijkt dus niet op bovenstaand verhaal.

EEn foro van de aantasing kan helpen.

Ruud

di, 26/05/2009 - 23:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb hetzlelfde zwarte blaadjes die net uit zijn en nog opgerold zitten. Helemaal zwart. Bij voorzichtig openmaken zie ik in elk blad een a twee kleine larven ,wormpjes van 2 mm groot ongeveer. wie weet hoe dit te bestrijden en wat het is.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag