Problemen met mijn gazon

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 24/07/2006 - 01:14
mischa

Problemen met mijn gazon

Hallo medetuiniers,

Ik heb eigenlijk 2 vraagstellingen die ik het liefste in 1 topic plaats (minder forumvervuiling en ze hebben betrekking op hetzelfde onderwerp).

1. Ben net terug van vakantie en heb ook moeten concluderen dat mijn gazon flinke klappen heeft opgelopen tijdens de hitte. Omdat de buren gelijktijdig met ons op vakantie waren, heb ik hun ook niet kunnen laten sproeien.
Ik heb nu dus een paar lelijke droge (bruine) plekken in mijn gazon (is overigens dit voorjaar aangelegd). Wat kan ik hier het beste mee doen? Ik ben al elke dag aan het proeien. Hersteld het gras zich op deze manier of heb ik meer hulp nodig?

2. Verder heb ik naast mijn terras een rand gemaakt met dezelfde stenen die ook in mijn terras liggen. Om te voorkomen dat deze om zouden kiepen door een randbelasting heb ik deze aan de buitenkant voorzien van een betonrandje. Nu ligt het gras tot tegen het terras en dus ook tot boven het beton. Op de plek waar deze betonrand het dichtst onder het gras ligt is de dorre grasstrook het breedst en met het dieper liggen van het beton, wordt ook de kleur van het gras beter. Kan het zijn dat er door het beton teveel kalk in de grond zit? Wat kan ik eraan doen dat deze lelijke rand weg gaat?

Bij voorbaat dank voor jullie antwoord.
Groeten,
Mischa

wo, 26/07/2006 - 23:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou, als het weer omdraaid het gras bemesten met organische mest. Wel voldoende blijven sproeien.
De droge rand komt volgens mij, omdat het gras niet diepgenoeg kan wortelen, het eerder verdroogd.
Misschien als je hier kokosaarde opstrooid, dit is losse grond, dan houdt het misschien langer vocht vast.
Dit moet je misschien een paar keer herhalen.
groetjes Jan Piet

Onderwerp gesloten