Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 23/05/2011 - 16:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'

prunusinfo-icon laur.rotundifolia. Twee maanden geleden 2 van deze planten gekocht voor op balkon. Heel veel bladen zitten nu bruine randen en daarna komen er gaten in waar de bruine randen zaten. Graag advies om dit probleem op te lossen. Bijvoorbaat dank.

di, 24/05/2011 - 00:42
peterplant

Zo te lezen hebben je planten last van hagelschotziekte. Dit is een schimmelziekte waar laurierkersen gevoelig voor zijn. Als ze het niet naar hun zin hebben zijn ze er extra gevoelig voor. In potten hebben ze er dus al gauw last van. De 'Otto Luyken' is wat dat betreft nog een gevoelig ras ook. Met de juiste zorg en bemesting is het misschien mogelijk om de planten gezond te krijgen, maar mijn advies is: zet iets anders in die potten en geef deze planten een plek ergens in de grond, daar groeien ze normaal gesproken gewoon door de aantasting heen.

di, 24/05/2011 - 01:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hartelijk bedankt voor de snelle reactie.
Ik kreeg ook een bericht dat ik teveel water gaf en de prunes last had van de wind. Ik woon namelijk op de 10 etage en krijg de volle wind zo uit zee op mijn balkon (planten). Nogmaals hartelijk dank. Grt.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag