Prunus triloba

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 18/09/2016 - 10:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Prunus triloba

Ik heb pas bij de tuincentrum een prinus triloba gekocht. Geen stam maar struik. Er zitten een paar takken aan (6 stuks). Mijn vraag is moet ik nu de takken terugsnoeien? Of wachten tot volgend jaar na de bloei? Aan Twee kleine takken zitten geen blad aan. Wilt dit zeggen dat deze takken dood zijn en raadzaam is om weg te snoeien? Ik ou het fijn vinden om hier antwoordt op te krijgen. Alvast mijn hartelijke dank!
Groet, Inge.

zo, 18/09/2016 - 11:58
Marei

Even bij google kijken en daarmee kun je veel te weten komen, bijv. bij deze link incl. foto's http://tinyurl.com/y6mqxsla Struik of op stam zal neem ik aan niet veel verschil maken. Om er achter te komen of een tak al of niet dood is, kun je een stukje van de bast wegkrabben, dan zie je of de tak nog groen is onder de bast.

zo, 18/09/2016 - 12:12
tuinprins

Prunusinfo-icon triloba snoei je direct na de bloei. Als je de plant nu terug zou snoeien knip je (een deel van) de bloemen weg.
Prunus triloba is de laatste jaren erg gevoelig gebleken voor Monilia (tak- en bloesemsterfte). Monilia leidt tot afgestorven takken. Als je deze ziekte constateert dan de aangetaste tak terugknippen tot gezond hout. Het is raadzaam om het snoeigereedschap te ontsmetten met spiritus o.i.d.
Gegroet, de tuinprins

ma, 19/09/2016 - 16:18
martri

Dank voor de antwoorden. Ik kan de takken beter zo laten en afwachten wat het volgend jaar doet. Ik heb nog geprobeerd wat van de 'beschadigde ' tak af te schapen om te kijken of de tak niet aangetast is. Het ziet er lichtbruin uit. Zal,ik het maar zo laten en geduld hebben tot volgend jaar? Het is een vrij jonge struik.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag