Rode vlekken op blad Glansmispel

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 15/01/2006 - 22:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Rode vlekken op blad Glansmispel

Helaas heb ik ontdekt dat bijna al het blad van mijn Photiniainfo-icon Red Robin rode vlekken vertoont. Ik heb 't niet over het nieuwe blad. Ik vermoed dat het om één of andere schimmel gaat......of zou 't misschien door de kou gekomen zijn. Wie kan mij helpen? Bij voorbaat dank voor de genomen moeite.

Vriendelijke groet,
Wendy

ma, 16/01/2006 - 10:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Photiniainfo-icon's zijn verwant aan de roos en hebben soms ook te lijden onder dezelfde kwalen . Rode vlekken zou roest kunnen zijn. Beste remedie daartgen is aangetast materiaal verwijderen (ook zo veel mogelijk wegsnoeien) en de luchtcirculatie verbeteren.

ma, 30/01/2006 - 18:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Willem geeft als antwoord dat je aangetaste bladeren het best kunt verwijderen. Maar mijn hele haag van Photionia Red Robin is aangetast en daar blijft dan niets van over, kan ik nog iets anders ondernemen?

wo, 01/02/2006 - 12:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Entomosporium maculatum is de aantasting met fel rode stippen

Een engelstalig fact sheet vind je hier: https://tinyurl.com/2jpkp

Kern van het verhaal blijft aangetaste delen wegnemen als dat moeilijk is dan zorgen dat er zo min mogelijk nieuwe groei is - jong blad is het gevoeligst. Dus weinig tot niet bemesten, niet snoeien en niet of weinig water geven. Als je al water moet geven dan via de grond en niet over het blad.

Anders is het een kwestie van de haag rooien en vervangen door een haag die niet gevoelig is voor deze ziekte

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag