Schaduwplanten

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 30/03/2016 - 20:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Schaduwplanten

Beste lezer,
Ik heb een vraag over schaduwplanten. Ik woon aan het park waar veel honden worden uitgelaten. Aan de zijkant van mijn huis is een stuk grond waar de honden hun behoefte doen. De lucht is niet prettig, het aangezicht ook niet en mijn kinderen lopen er wel eens doorheen. Kortom...Tijd voor actie.
Ik heb bijna de gehele dag schaduw aan de zijkant van het huis en zoek een plant/ struik welke het liefst van wat stekels voorzien zijn zodat het wat minder aantrekkelijk wordt voor honden om te poepen.
Ik weet zelf niets van planten, dus alle hulp is welkom. Alvast bedankt! !!

wo, 30/03/2016 - 21:36
RdB

Hoe hoog en breed wil je die struiken hebben? Eén soort of meerdere? Vind je bont- of roodbladig mooi of lelijk?
Ruud

wo, 30/03/2016 - 21:55
matthijsKM

Beste Ruud,
Bedankt voor je reactie. Kleuren maken niet uit. Liefst winterhard/ wintergroen al is het laatste geen vereiste. Hoogte minimaal 20 centimeter. De strook grond is 1 meter breed, maar het gaat met name om de rand bij het voetpad. De gehele lengte is ongeveer 10 meter
Gr Matthijs

wo, 30/03/2016 - 23:18
RdB

Ok. Ik heb even gekeken naar struiken die vrij laag blijven, tot max 1,25 meter na een jaar of 10, maar met snoei kunnen deze ook lager gehouden worden.
Met stekels, stekelig blad: Ilexinfo-icon crenata 'Gloria' - Japanse hulst (Wintergoen) Osmanthusinfo-icon heterophyllus 'Goshiki' - Driekleurige schijnhulst (Wintergroen) Osmanthus heterophyllus 'Variegatus'- Bontbladige schijnhulst (Wintergroen) Osmanthus heterophyllus 'Ogon' - Geelbladige schijnhulst (Wintergroen, traaggroeiend) Berberisinfo-icon thunbergii 'Aurea' - geelbladige zuurbes
Zonder stekels Buxusinfo-icon sempervirens 'Elegantissima' (Bonte Buxus, wintergroen) Osmanthus heterophyllus 'Rotundifolius' - Rondbladige schijnhulst (wintergroen) Lonicerainfo-icon nitida - struikkamperfoelie (wintergroen, neem een laagblijvende cultivar als bv 'Baggesens Gold' 'Elegant' 'Maigrun' 'Lemon beauty' enz, keus genoeg. Kolkwitziainfo-icon amabilis 'Maradco' (Bloeit rose) Sarracocca hookeriana (en de vele cultivars daarvan) - (winterbloeiend en geurend, wintergroen) Fothergillainfo-icon gardenii, Fothergilla inetermedia en cultivars (vroegbloeiend, mooie herfstkleur)
Er is natuurlijk nog veel meer mogelijk maar ik wil de lijst niet te lang maken.
Ruud

wo, 30/03/2016 - 23:59
matthijsKM

Bedanktvoor je respons! Zijn dat allemaal schaduwplanten? Het is echt volledige schaduw naast het huis. Het zou zonde zijn als de planten gelijk afsterven.
Tot zover in ieder geval bedankt voor de hulp

vr, 01/04/2016 - 00:50
RdB

Natuurlijk heen de goudbladige en bontbladige wat meer licht nodig (zeker de 'goud'bladige) maar ik denk dat ze het er goed moeten kunnen doen (mits voldoende water. Ik heb sommige van deze varieteiten probleemloos in mijn 'bos' (groot woord voor tussen mijn bomen) staan.
Ruud

Onderwerp gesloten