Seringen boom

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 10/06/2012 - 23:11
burgos

Seringen boom

Wij hebben een seringen boom staan,al jaren oud,wij hebben er eerlijk gezegd weinig aan gedaan.Nu is hij boven in harstikke vol maar halverwegen harstikke kaal.Kan ik de top er uit halen?en komt hij dan onderin weer bij?
Alvast bedankt voor het antwoord.

ma, 11/06/2012 - 00:51
peterplant

De natuurlijke groeiwijze van de Syringainfo-icon vulgaris is wel zo dat de plant aan de onderkant kaal wordt, zeker als er andere planten of schuttingen in de buurt staan. De sering laat zich wel goed snoeien. Dat kan bijvoorbeeld door de plant direct na de bloei flink terug te snoeien (zagen). De plant zal dan weer fris uitlopen, maar vaak een jaar overslaan met bloeien.
Je kunt ook elk jaar enkele van de langste takken flink terugsnoeien. De niet gesnoeide scheuten zullen het volgende jaar gewoon bloeien. Als je dat elk jaar doet zal de plant wat compacter blijven. Hou er wel rekening mee dat je de gewone sering moeilijk mooi, klein en bloeiend kunt houden.

ma, 11/06/2012 - 12:09
burgos

Precies wat ik wilde weten,ik heb hem flink terug gesnoeid
het is nu even geen gezicht,maar het zal wel bij komen hoop ik.
Dank voor Uw antwoord

ma, 11/06/2012 - 14:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb geen antwoord op uw vraag, maar eigenlijk een ander probleem. Mijn seringenboom, ongeveer 6 jaar geleden gepland, heeft, nadat ik de boom maar eens wat koemest heb gegeven, niet meer gebloeid. Het is volgens mij nu drie jaar geleden dat hij voor het laatst heeft gebloeid. Is de oorzaak gelegen in het feit dat de boom niet van mest houdt of is er een andere oorzaak. (De boom is nu ongeveer 1.80 hoog en heeft mooi groen blad.)

ma, 11/06/2012 - 16:00
Sophoras

Ik heb deze morgen tussen twee buien door mijn Seringa Bellicent met de boomzaag even een kopje kleiner gemaakt. Hij was wel vier meter hoog en onderaan redelijk kaal. Als ik een stijve nek moet krijgen om naar de bloemen te kijken moet het niet voor mij. Dus drastisch ingekort. Misschien een jaartje geen bloemen maar de heesters er rond kunnen terug ademen.
sophorainfo-icon

Onderwerp gesloten