Slakken

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 19/07/2003 - 13:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Slakken

Wat doe ik tegen slakken? Ze eten al mijn hostainfo-icon's op. Ik heb al slakkenkorels gestrooid en ook koperdraad gelegd , maar niets van dit alles helpt . Wie weet raad?

za, 19/07/2003 - 13:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met de meeste slakkenkorrels vergiftig je ook de dieren die de slakken op hun menu hebben staan als vogels en egels.Gebruik dus ecologisch verantwoorde korrels als escar-go (bij tuincentra te koop)Begin vroeg in het voorjaar met het verwijderen van slakken en slakkeneieren, dan krijgen ze geen nakomelingen. Bemest niet of nauwelijks, daardoor kweek je hostainfo-icon's met sappige bladeren. Bij mij worden hosta's niet gegeten door slakken mee doordat ik zo ecologisch nogelijk probeer te tuinieren:ik gooi het meeste blad e.d. tussen de planten , daardoor is er voor de slakken ook ander voedsel dat gemakkelijk bereikbaar is. Van veel ongewenste eenjarige planten draai ik de wortels af en gooi de twee delen tussen de planten, alleen wortelonkruiden als kweek e.d. verwijder ik en gooi het in de groencontainer. Trek vogels aan met nestgelegenheid.Ik heb ook wel eens gehoord dat het helpt om een dikke laag eikenblad rondom de hosta's te gooien.Kortom, het is een lange-termijn aangelegenheid!Voor het moment kun je waarschijnlijk het beste slakkenvallen plaatsen= met bier gevulde potjes. Ze zijn bij tuincentra wel kant en klaar te koop. Let er wel op dat er een "dakje"boven de potjes zit, anders verdunt het bier bij regen en vooral: er kunnen ook andere dieren in vallen. De potjes om hygienische redenen dagelijks verschonen!Maria

za, 19/07/2003 - 21:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoera! ik heb dit jaar opvallend weinig slakken terwijl normaal mijn Hostas ook opgegeten werden. Op de televisie had ik een oudere heer gezien die zijn slakken kippenlegvoer of i.d. gaf. Dit vorig jaar aangeschaft zak van 2 1/2 of 5 kg. Binnen een uur had ik 20 kleine naaktslakken. Ben dit jaar vroeg gaan strooien en ik heb de hostas nog nooit zo mooi gehad

za, 19/07/2003 - 22:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

De meest milieuvriendelijke tip:
Als het duister is, de tuin nakijken met een lamp en de slakken vangen. vevolgens de beestjes bijnde buren dumpen omdat daar het gras toch altijd groener is

ma, 21/07/2003 - 21:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij de buren dumpen is leuk, maar je bereikt er niets mee. De slakken komen nl. zo weer terug. Een slak kan heel goed ruiken en zal dus weer naar zijn lekkere maaltje teruggaan.

di, 22/07/2003 - 17:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

probeer eens met er een taboksblab onder te leggen
ik heb er nu gen last van

wo, 23/07/2003 - 13:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb gewoon de onderkant van plastiek flessen cola afgesneden, en daar zeer goedkope fruitsap (van de Aldi) in gedaan. 's morgens liggen de bekertjes vol slakken.

do, 11/09/2003 - 20:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

gewoon slakken gif gebruiken wat alleen schadelijk is voor de slakken, en als je dat niet vertrouwd gebruik gewoon zout en strooi dat om je struik en je bent er zeker van af.

vr, 25/06/2004 - 13:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb ook wel eens gelezen dat het helpt om gebroken schelpen rondom de Hostainfo-icon's te leggen. Een vervelend obstakel voor de slakken, maar volledig milieuvriendelijk!

wo, 20/04/2005 - 22:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Pas goed op met slakkengif(metaldehyde) het is ook giftig(dodelijk) voor huisdieren als hond en kat en er is geen tegengif. Ik weet niet of kinderen er ook van eten, voor hen geldt hetzelfde, giftig, geen tegengif.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag