Slecht bloeiende Geranium Brookside

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 01/06/2006 - 15:46
patriciavz

Slecht bloeiende Geranium Brookside

Ik heb in mijn tuin enkele Geraniums brookside staan. De eerste jaren bloeiden deze zeer rijk en was het een lust voor het oog. De laatste twee jaar zitten er nauwelijks bloemen in.
Enig idee hoe dit komt? Ik knip ze na de bloei altijd terug en geef ze in het voorjaar mest.

do, 01/06/2006 - 18:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Volgens mij krijgen ze teveel water.

Hoemeer water, hoemeer bladeren en geen bloemen.

do, 01/06/2006 - 21:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Verschillende vaste planten gaan naar verloop van tijd terug in bloeikracht. U kunt dit het beste oplossen door de plant te verjongen en wel door 'scheuren'. Dit gaat als volgt. U graaft de plant uit de grond. Dan haalt U van de buitenzijde van de pol een stuk plant eraf. Dit kan met de handen, met een mes of een spade. Zorg wel dat het stuk voldoende wortels heeft. Dit stuk plant U weer terug in de tuin. Het plantgat eventueel verbeteren met compost of potgrond. Geef voldoende water.
Het beste tijdstip voor het scheuren van geraniums is het vroege voorjaar maar het kan ook in de herfst.

Een andere reden voor het slecht bloeien van de geraniuminfo-icon kan zijn dat hij teveel in de schaduw is komen te staan. Als dit zo is dan zou ik kiezen voor een andere plant.

Succes.

Gegroet, de tuinprins

ma, 05/06/2006 - 00:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gaat het over geraniums of pelargoniums?

Want die laatse groeien bij wijze van spreken onder mijn bed, zonder mest, jaren in dezelfde pot, zomer en winter zitten er bloemen aan.
Ze staan wel altijd binnen.

TuinGerariums, die heb ik ook staan, heb ik horen zeggen dat die ook bloemen uit armoede, dus ik geef ze nooit mest, en ze bloemen elk jaar overvloedig.

do, 08/06/2006 - 17:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank jullie wel voor de adviezen. Het zou kunnen dat mijn Geraniums (lees Geraniums en niet Pelargoniums) te veel water krijgen, want het regent nogal eens in Nederland. Ik ga in de herfst in ieder geval flink aan het scheuren.
Groet
Patricia

wo, 14/06/2006 - 19:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het teveel aan water is in dit geval zeker niet ter zake doende.
Het zou kunnen zijn, te veel schaduw. Geef ze goed mest, om de bloei te bevorderen kan beendermeel (bij elk tuincentrum te koop) worden toegevoegd. Het scheuren zou ook een goed advies kunnen zijn, maar in dit geval is er volgens mijn nog geen sprake van te oude planten.

Is er sprake van schaduw, probeer dan Geraniuminfo-icon "Rozanne" op de kop te tikken, succes verzekerd.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag