tegen luis

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 18/04/2014 - 12:32
CaJo

tegen luis

dat er o.a. dille bij de tuinbonen gezet kan worden tegen zwarte luis weet ik maar ik hoorde laatst op de radio dat je ook plantjes erbij kunt zetten die lieveheersbeestjes aantrekken tegen die luis. welke plnatjes zijn dat?
vr grt CaJo

za, 19/04/2014 - 10:49
CaJo

jammer dat ik hier geen reactie op krijg ;(

za, 19/04/2014 - 13:37
Ineke*

Cultiveer enkele netels – De netelbladluis (geen plaag!) is een van de eerste die verschijnt in de lente. Het is de favoriete maaltijd van hongere lieveheersbeestjes die uit hun winterslaap komen en die op zoek gaan naar een plek om hun eitjes te leggen. Plaats de netels op een zonnige plaats. Snoei ze in de zomer terug om lieveheersbeestje aan te moedigen om andere planten te bezoeken.
---------------------------------------------------------------------------
Tweestippelig lieveheersbeestje of Adalia bipunctata

Je vindt deze soort lieveheersbeestjes tussen maart en oktober op een uitgebreide reeks kruidachtige planten en loofbomen. Ze overwinteren vaak binnenshuis, meestal rond raamkozijnen en dat in groep met een tiental tot honderden soortgenoten. Ook buitenshuis zoeken ze voor de winter een onderkomen in boomstammen, hekwerken, palen, achter schors, onder stenen, in organisch afval...
-------------------------------------------------------------------------
Zevenstippelig lieveheersbeestje of Coccinella septempunctata

Waar vind je deze lieveheersbeestjes? Op een uitgebreide reeks kruidige planten, vooral op zonnige plekken. In het bos zal je hen niet tegengekomen. Ze overwinteren op alle plaatsen die beschut zijn tegen wind en regen: bladeren van groenblijvende struiken, holle stammen, verdord gebladerte, graspollen...
------------------------------------------------------------------------
Tienstippelig lieveheersbeestje of Adalia decempunctata

Tienstippelige lieveheersbeestjes vind je in bomen en hagen. Ze overwinteren dicht bij de grond in blad- of plantenafval, achter schors of onder mos. Soms trekken ze zich ’s winters in huis terug in kleine groepjes van 2 of 3.
-------------------------------------------------------------------------
Elfstippelig lieveheersbeestje of Coccinella undecimpunctata

Je treft elfstippelige lieveheersbeestjes vooral aan op laaggroeiende planten. Ze komen veelvuldig voor in kuststreken. Overwinteren doen ze dicht bij de grond in bladafval van dood en droog gebladerte zoals distels. Soms vind je ze in huizen of onder losse schors.
-------------------------------------------------------------------------
Veertienstippelig lieveheersbeestje of Coccinula quatordecimpustulat.

Deze lieveheersbeestjes groeien in laag groeiende planten en bomen. Ze komen vooral voor in bosrijke graslanden. Overwinteren doen ze dicht bij de grond in pollen, oud droog gebladerte of holle stammen. Ze leven er in groepjes van 2 à 3
-------------------------------------------------------------------------

za, 19/04/2014 - 13:47
Ineke*

Rozen
Kamperfoelie

za, 19/04/2014 - 13:52
CaJo

Ineke dank je wel. de diverse stippeldiertjes wist ik maar waar je mee begint vaag. brandnetels heb ik ook gehoord. zelfs de bonenkruid zelf is goed.

Onderwerp gesloten