Tijm gebruiken voor acne vulgaris. Maar Hoe?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 02/04/2012 - 20:41
Glenn

Tijm gebruiken voor acne vulgaris. Maar Hoe?

hoi,

Ik heb al een tijdje gehoord dat je tijm kunt gebruiken tegen acne. je kent
dat wel. ( puistjes ). Maar hoe je het moet gebruiken dat weet ik niet. Zelfs
al mijn boeken doorzocht en niets gevonden. Moet je het koken, doen opdrogen,
zalf van maken? ik weet het niet.

Kunnen jullie mij helpen bij deze vraag?

Alvast Bedankt

Glenn

ma, 02/04/2012 - 23:12
Hmm

Of het werkt weet ik niet, maar je moet een zg tinctuur maken. Je hebt tenminste 30 procentige alcohol nodig. Bijvoorbeeld wodka. De tijm hak je fijn. Neem een goed afsluitbare schone pot zoals een jampot en doe de tijm + alcohol in de pot en zet die op een donkere plaats. Dan twee weken laten staan en af en toe schudden. Daarna het mengsel zeven (koffiefilter) en in een andere pot doen. Neem dan een katoenen doek en wring de tijm die in de alcohol heeft geweekt uit, en voeg dit er bij. De tinctuur bewaren op een donkere plek.

Of het in- of uitwendig gebruikt moet worden weet ik niet. Ik denk uitwendig. Maar dat kun je uitproberen. Geen der stoffen is giftig, al denken sommigen wat betreft alcohol hier anders over....... Als het niet helpt, misschien smaakt het goed.

Geen spiritus gebruiken.

ma, 02/04/2012 - 23:19
JHB65

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!

Een eenvoudig middel bij het beperken danwel verminderen van acne vulgaris is 70% alcohol te koop bij elke drogist. Alcohol heeft de neiging om je huid uit te drogen maar lost tegelijkertijd ook de overtollige talg die in puistjes zitten op. 70% alcohol eerst met mate gebruiken om te bepalen hoe je huid daadwerkelijk reageert. Pas na een tijdje merk je het verschil.

Let wel! Acne Vulgaris ofwel jeugdpuistjes. Gebruik watten of anders een wattenstaafje om de alcohol op de puistje te smeren.

di, 03/04/2012 - 10:31
Glenn

hoi,

ik wil jullie bedanken voor jullie snelle reacties. Ik zal al het advies een
uitproberen.

Nogmaals bedankt.

Glenn.

Onderwerp gesloten