Tuinziektes en Insecten. Hoe te herkennen en wat te doen?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 05/06/2018 - 19:18
NielsisNiels

Tuinziektes en Insecten. Hoe te herkennen en wat te doen?

Beste Forumleden,

Vele van jullie hebben wel eens aangetastte bladeren, ongebruikelijke kleuren of onbekende insecten gezien in de tuin. Het gebeurt mij ook wel eens. Het lijkt mij leuk om samen met jullie een hele hoop veel voorkomende ziektes en insecten in kaart te brengen bij dit onderwerp. Ik begin zelf met wat ik recent ben tegengekomen. 

In mijn reactie op dit onderwerp zet ik een foto van de ziekte/het insect. Daar schrijf ik bij wat het is en hoe het herkend kan worden. Wanneer iemand op zoek is naar wat hij of zij in de tuin heeft gevonden kan hij in dit bericht kijken. Hieronder zal ik mijn reactienummer met het soort ziekte plaatsen. Wanneer u ook een bericht plaatst met een ziektebeeld of insect en hoe die te herkennen (liefst met foto) zal ik die naam ook in dit bericht zetten met het reactienummer er achter. Zo kunnen we de volgende die deze symptomen herkent helpen met zijn tuin gezond houden. 

#2 Galmijten - te herkennen aan de zuigblaasjes boven op het blad. 

di, 05/06/2018 - 19:20
NielsisNiels

Galmijten

Deze zeer kleine, grijswitte mijten zuigen aan de onderkant van het blad. Aan de bovenzijde van het blad ontstaan door sterke zuigschade blaarachtige gallen. Aan de onderkant ontstaan vuilwitte tot rode, viltachtige haarvelden. De mijten zelf zijn nauwelijks zichtbaar. 

Aangetastte bladeren gelijk verwijderen om te voorkomen dat ze zich kunnen verspreiden. 

Onderwerp gesloten