Veratrum californicum nog niet uitgelopen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 14/04/2016 - 13:43
ashira

Veratrum californicum nog niet uitgelopen

Wie weet wat het probleem is waarom mijn Veratruminfo-icon californicum nog niet is uitgelopen. Mijn nigrum staat al vol in blad. Ik zie wel een puntje groen op de top, maar geen enkel spoor van blad. Vorig jaar aangepland, heeft toen tot half in de herfst in blad gestaan. Verder heb ik voedzame vochtige grond, dus daar lijkt mij het niet dat het daar aan ligt. Ook weet ik van het slakken probleem. Aangezien dat er helemaal geen blad aan zit, kunnen er ook geen slakken aan eten, zou ik denken. Iemand een idee. Misschien loopt de californicum gewoon later uit loopt. Het is geen goedkoop plantje. :(.

do, 14/04/2016 - 14:59
RdB

Groen aan de top? De plant sterft toch af en moet vanuit de grond weer uitlopen? Ik zou me voor eind mei maar geen zorgen maken,
Ruud

vr, 15/04/2016 - 12:49
ashira

Er zin nu een knop van ca. 3 cm hoog dat boven de grond uit loopt, zoals bij mijn andere Veratrums loopt de plant van daaruit uit. En vaak staat de plant binnen 2 weken in blad. Ik zal eens proberen een foto te maken.Maar ga maaandag 12 dagen op vakantie en wie weet is het daarna uitgelopen. Het zijn zulke mooie planten. Staan bij mij in halfzon en de californicum krijgt alleen wat ochtend zon.

Onderwerp gesloten