Veronicastrum virginicum 'Pink Glow'

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 25/09/2013 - 13:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Veronicastrum virginicum 'Pink Glow'

wanneer kan ik de veronicastruminfo-icon het beste snoeien en hoe?

Met vriendelijke groet,
Rosainfo-icon Hettema

wo, 25/09/2013 - 15:05
thijs_kruiver

Waarom zou je deze plant willen snoeien?

Het is een vaste plant en sterft toch in de herfst/winter af? Maar je kunt de uitgebloeide bloemen wegsnoeien als je dat zou willen. Groeit hij over een pad in de zomer, kun je hem snoeien als hij in het voorjaar uitloopt, echter zul je wel bloemknopen wegknippen....Indien hij echt in de weg staat is verplanten een betere optie.

wo, 25/09/2013 - 15:05
GreenConnection

Snoeien doe je bij een struik of boom. Veronicastruminfo-icon kun je gewoon terugknippen tot vlak boven de grond. Dat kan in het voorjaar voor het uitlopen of nu.

wo, 25/09/2013 - 18:26
lousje

Het is vriendelijk voor de insecten die overwinteren in of op de uitgebloeide stengels van vaste planten om die stengels pas na de winter af te knippen. Ook allerlei vogels kunnen dan in de winter nog profiteren van deze eiwitbron. Bovendien zorgen die uitgebloeide stengels voor een minder saai winterbeeld dan wanneer je alles voor de winter bij de grond afknipt. Als je in de nawinter met een grasmaaier zonder opvangbak over de vaste plantenborder maait zorg je voor goed composteerbaar materiaal tussen je vaste planten en kost het verwijderen weinig werk.

Onderwerp gesloten