Vervolg van: 'Help, 50 jaar oude Kentia palm gaat niet lekker' uit 2015

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 19/12/2018 - 17:44
Stefm5

Vervolg van: 'Help, 50 jaar oude Kentia palm gaat niet lekker' uit 2015

Hallo allemaal en wellicht ook GreenConnection,

In 2015 heb ik een zorgelijke post gedaan over de plusminus 50 jaar oude palm van mijn ouders. Het gaat helaas nog steeds bergafwaarts met onze geliefde palm. De middelste van drie planten is doodgegaan en inmiddels verwijderd en de huidge staat is een schim van de prachtige plant die het was. Toch hoop ik nog steeds dat ie er weer bovenop komt. Of is dat volgens de kenners hier inmiddels hopeloos en moeten we uitkijken naar een nieuwe??

Zoals op de foto's te zien komt er nog steeds wel nieuw blad, maar dat heeft meteen al bruine stukken: zie het grote nieuwe blad op bijgaande foto en zelfs de nieuwe scheut heeft al een bruin randje.

Hierbij de link naar de post van voruige keer met beeld van de plant er vroeger uitzag, en in 2015 toen ik voor het eerst hier hulp zocht:

https://tinyurl.com/y2bnvnad

Vertwijfelde groet,

Stef

Zelfs nieuw blad heeft al bruine randjes.
De huidige staat: een schim van enkele jaren geleden.
wo, 19/12/2018 - 19:57
GreenConnection

Nee, dat ziet er zeker niet best uit. Het lijkt wel of de wortels niet meer fungeren en de plant op z'n (laatste) reserves probeert te overleven. De oorzaak is mij niet duidelijk. Na zoveel jaren is mogelijk de fut er uit. Of is er iets veranderd aan het klimaat in huis? Andere verwarming, vloerverwarming?

wo, 19/12/2018 - 21:49
peterplant

De plant zal toch niet blij zijn in een pot zonder afwatering?

do, 20/12/2018 - 15:56
Stefm5

Dank voor jullie reacties.

@GreenConnection: aan de omstandigheden is niets veranderd. Het lijkt er dus idd dat we de plant moeten afschrijven. Jammer hoor.

@peterplant: de pot heeft een gat en bovendien is de bodem gevuld met van die vochtregulerende korrels/kleine bruine nepstenen.

Groeten,

Stef

do, 20/12/2018 - 17:34
Azur

Heb een gelijke situatie, maar hebben de plant volledig op hydrocultuur gezet en traag maar gestaag is er na een half jaar weer een blad gegroeid, ook al heeft die wat bruine randjes. Slaat dus toch weer aan.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag