Verzorging 100 jaar oude olijfboom binnenshuis

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 11/12/2007 - 22:31
lsalden

Verzorging 100 jaar oude olijfboom binnenshuis

Wij hebben een heel oude olijfboom uit Frankrijk gehaald (2,5 mtr hoog)
Momenteel staat de boom ruim een jaar in onze huiskamer.
We vragen ons af wat de beste verzorging voor de boom is (water, klimaat, licht, voeding).
Zou een groeilamp helpen ter compensatie voor het geringe aantal zonne uren dat we in vergelijking met zuidelijke landen hebben?
Wie kan ons meer vertellen over de verzorging van deze boom.

do, 06/12/2007 - 00:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een olijf kan binnen alleen overwinteren op een zeer lichte en koele plaats.(mijn olijven staan nu nog buiten en gaan alleen naar binnen als het een aantal dagen streng vriest) 's Zomers is de boom het beste af op een zonnige plek buiten. Op warme dagen rijkelijk water geven. In de winter beduidend minder.
Een gloeilamp helpt niet. Er zijn speciale groeilampen, maar voor z'n grote boom heb je er nogal wat nodig.

di, 11/12/2007 - 22:31
citrus

klopt een olijf moet je koud overwinteren komen dan ook inbloei en met een hele mooie zomer ook nog kleine olijfjes gloeilamp zal zeker niet helpen veel licht en kou is het beste .ze kunnen ook wel wat vorst hebben haal mijn olijven nooit naar binnen .op het werk planten we ze ook wel in de volle grond ook wel in kantoren maar dan worden ze niet mooi worden binnen erg gevoelig voor schild en wolluis.als ze tegroot worden mag je ze gerust flink terug snoeien mits ze buiten staan dus in het voorjaar naar buiten met hem zal binnen ook veel blad verliezen mocht hij veel blad verliezen zet hem in het voorjaar buiten knot hem tot 2cm op het hout terug weet zeker dat het goed komt gr

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag