Wat gebeurt er als ik nu nog mijn sering snoei?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 19/07/2012 - 10:32
Elene

Wat gebeurt er als ik nu nog mijn sering snoei?

Door omstandigheden ben ik er op het juiste tijdstip, vlak na de bloei, niet aan toe gekomen om mijn oude sering te snoeien. Hij stond hier al, geen idee hoe lang, toen ik hier 7 jaar geleden kwam wonen en was toen al heel groot. Ik heb hem vrijwel jaarlijks gesnoeid en hij is prima in orde verder. Het is een gewone sering en maakt mooie bloemen. Hij is dit jaar wel een meter gegroeid, en nu zo'n vier meter hoog. De sering van de buren is denk ik wel zes meter hoog en heeft alleen blad en bloemen bovenin...
Mijn sering doet het ontzettend goed dit jaar in dit natte weer, maar hij groeit fanatiek omhoog en wordt me echt te hoog. Ik wil trouwens ook graag voorkomen dat hij zo kaal wordt aan de onderkant, ik wil niet dat hij wordt zoals die bij de buren. Dan zie en ruik ik de bloemen zelf niet meer!
Dus nu is mijn vraag: wat gebeurt er als ik hem nu alsnog snoei? Is het te laat en krijg ik in het voorjaar geen bloemen als ik het nu doe? Of kan het nog wel?
Overigens heeft de struik (hij is in zijn eentje zowat een klein woud van vier vierkante meter) nu interessante pluimen... Dat zijn geen bloemen toch?
Dank voor uw antwoorden!

do, 19/07/2012 - 11:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nu wel te laat voor een snoei. De bloemknopvorming is juist ingezet. Wacht tot vlak na de bloei, volgend voorjaar.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag