Wat is er aan de hand met onze leilindes?? + foto

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 31/07/2006 - 22:25
anjab

Wat is er aan de hand met onze leilindes?? + foto

Wij hebben in de voortuin 2 leilindes (De Talla) geplant rond half juni. Ze zaten in pot en bij Intratuin hebben ze verteld dat dat nog kon. Moesten er wel een zak startersmix per boom bijdoen. Hebben we gedaan en veel water gegeven. Ong. 2 weken later hebben we er sierkeien over de grond gegooid met worteldoek eronder. De bomen hebben nog niet fris gestaan en de bladeren hangen slap of zijn dood.Ze worden bruin bij de randjes en er zitten gaatjes in. Ik kan echter geen een beestje op of onder de bladeren ontdekken? Bij Intratuin vertelde ze me, ben er met de blaadjes naartoegegaan, dat de bomen zich niet genoeg hebben geworteld en we krijgen in September 2 nieuwe. Maar ik wil eerst weten of dat het ook is want straks hebben de volgende 2 bomen het ook en er ligt wel mooi 600 kilo siergrind in de 'bak'... Ik stuur een foto mee dus hopelijk weet iemand wat onze leilindes mankeren. P.s. Ze staan alleen smorgens tot 11 uur in de zon, verder niet...

Wat is er aan de hand met onze leilindes?? + foto
ma, 31/07/2006 - 23:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik gooi het voorlopig op de warmte.

ma, 31/07/2006 - 23:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lijkt mij ook van de droogte van de afgelopen tijd. Vraag is natuurlijk hoe de conditie was van de bomen voordat zij geplant werden. Hoelang hebben zij bij Intratuin op 'het erf ' gestaan? Hebben ze daar voldoende water gehad? Zijn het echt containerGEGROEIDE leilindes of zijn het vollegronds bomen die in een container zijn gedrukt? Dit zijn allemaal punten waar iets mis kan zijn gegaan. Naar mijn mening is het 't beste om bomen te planten in november of december (na de bladval) en dan te kiezen voor VERSE bomen. Echte containergegroeide bomen kunnen het hele jaar worden geplant maar vermijd periodes van droogte.

Het is in ieder geval een goede service van Intratuin dat U 2 nieuwe bomen krijgt (vooral omdat de eerste 2 nog niet dood zijn)
Zorg er wel voor dat U verse exemplaren krijgt en als dat niet mogelijk is kunt U het beste wachten tot november/december.

Gegroet, de tuinprins

di, 01/08/2006 - 11:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt Tuinprins voor je reactie. Ik weet echter niet of het container gegroeide bomen zijn of uit de volle grond. Toen wij ze kochten zat er iets blad aan maar net zoveel als op de foto en de meeste zijn nu dus dood of dor. Het advies van Intratuin was dat we elke dag 2 emmers water per boom moesten geven en dat hebben we gedaan! Maar we krijgen in September 2 nieuwe en wat is dan verstandig; wachten met planten tot nov/dec? Mochten deze bomen niet dood zijn willen we deze in de achtertuin plaatsen en de nieuwe in de voortuin... Het is wel een heel triest aanzicht zo in de voortuin...

Wat is er aan de hand met onze leilindes?? + foto
di, 01/08/2006 - 22:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een boom ziet er de eerste 2 jaar meestal uit alsof hij een beetje dood gaat, maar na 2 jaar moet hij wel ok zijn, elk blaadje moet dan ok zijn anders moet je een andere zetten, eigenlijk zou je altijd een garantie van 2 jaar moeten vragen.
Er is nog hoop dus.

di, 01/08/2006 - 22:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als U in september twee gezonde bomen krijgt van Intratuin dan deze meteen planten en goed verzorgen. Krijgt U twee exemplaren die twijfelachtig zijn dan tegen Intratuin zeggen dat U verse (recent gerooide) bomen wilt in november/december. Belangrijk is dus dat men U geen bomen geeft die in een slechte conditie verkeren. Goed kijken dus.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten