Waterlelie doet het niet

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 31/12/2009 - 04:49
Paul36

Waterlelie doet het niet

Door iemand op dit forum geintificeerd als een Nymphaeainfo-icon 'King of the Blue', blauwe waterlelie. Het is 1 van de 2 soorten waterlelies die ze hier in Thailand doorgaans verkopen en ze hebben blauwe, witte en paarse bloemen.

Ik heb hem op mijn balkon op het noorden gehad met licht maar wel schaduw en geen directe zon en heeft hij 1 bloem gekregen die maar halfopen ging en na 2 dagen al omviel. Die bloemen die er al opstonden bij aankoop zijn nooit meer opengegaan.

Heb hem nu verhuisd naar een plek buiten mijn appartement op het zuiden. Las dat hij 5 uur zon nodig had.... Paar uur zon en de helft van de bladeren waren verdord! Maar het is hier dan ook wel bloedheet het gehele jaar door... Heb hem nu daar uit de zon gehaald en staat nog steeds op het zuiden maar nu in de schaduw van de balkonrand. Eerste bloem kwam eraan en groeide dit keer wel gewoon netjes recht omhoog en 1 dag voordat hij openging is de steel opeens kromgegroeid en omgevallen...

Wat moet ik hier nu mee aan?!

Waterlelie doet het niet
do, 31/12/2009 - 09:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

In een emmer is een waterlelie natuurlijk heel kwetsbaar. Eigenlijk is de plant bedoeld voor in een vijver, waar de bladeren op het water liggen en niet verbranden door de zon.

do, 31/12/2009 - 10:43
D_SDennis

De bloemen van waterlelies bloeien doorgaans maar een, maximaal twee dagen. De tweede dag gaan ze meestal al niet zo ver meer open.

do, 31/12/2009 - 19:58
Paul36

Aha ok. Er komen dan ook in rap tempo nieuwe bloemen weer aan telkens. Slechts een enkele opend hiervan alleen helaas... Hoop dat de volgende niet weer omkukeld.

Iedereen houdt ze hier in die bakken, heb er extra klei en lelie voedsel bollen bijgedaan. Hoop dat het nog wat wordt...

vr, 15/01/2010 - 21:18
anne moon

je waterlelie staat te ondiep dit merk je als de bladeren boven het wateroppervlak groeien.
ook zorgen dat de plant voldoende water heeft.
in een emmer is alles vlug verdampt.
mischien zou het beter zijn als je een brede ondiepe of diepere smalle kuip vindt zodat de plant toch een behoorlijke lengete kan krijgen.
want in deze omstandigheden kan je niet verwachten dat ie et uitstekend gaat doen.

maar ondanks mijn kritik toch een zeer mooie waterlelie

vrgr

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag