Welke heesters groeien het best op een berg grond?

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 25/07/2009 - 21:14
Shermanm4

Welke heesters groeien het best op een berg grond?

Hallo,

Ik ben bezig om een klein natuurparkje te maken met een paar vijvers erin.
Het zand/leem wat uit die vijvers is gekomen licht nu op een grote berg (het leem onder en +-80cm licht vette, voedselrijke grond erboven)
Nu wil ik hier wat heesters op laten groeien die goed zijn voor vogels en insecten, zelf zat ik aan deze heesters te denken.
- Duindoorn
- Duinroos
- Meidoorn
- Brem
- Zuurbes
- Veldesdoorn

Kan dit?

Mvg,

Roeland

za, 25/07/2009 - 19:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit soort heesters lenen zich wel voor een wat drogere plek, maar je zult ze toch voor een goede beworteling met water moeten helpen.
Overigens wat bedoel je met zand? Zandbakzand of tuinaarde? Is het echt zand, dan zou ik het mengen met de ondergrond, om het wat vochthoudender te maken.

za, 25/07/2009 - 20:15
lousje

Het hangt er van af hoe veel ruimte je hebt en vooral van het feit of je zand zuur of kalkhoudend is.Ook is de ligging t.o.v. de zon belangrijk, in de schaduw bloeien de struiken niet of nauwelijks en geven dan dus ook geen bessen.
Duindoorn en duinroos zijn planten van kalkhoudende grond en doen het niet goed op zure grond.Veldesdoorn heeft denk ik niet veel waarde voor vogels en het worden toch flinke bomen. Net als meidoorns trouwens,maar die zijn wel waardevol voor vogels.Denk eens aan hondsroos, sleedoorn en (wilde)kardinaalsmuts.Brem kun je wel zaaien
Als je struiken koopt, plant ze dan niet bovenop de heuvel,maar halverwege i.v.m droogte.
En verzamel zaden van planten op vergelijkbare grondsoort.Gewoon uitzaaien en zien wat het wordt: heel leuk om te beleven.Het is nu de tijd ervoor!
Maria

za, 25/07/2009 - 21:26
Shermanm4

Al vast bedankt voor de reacties.
Ik heb mijn vraag een beetje aangepast, het is licht vette,voedselrijke grond en het de berg licht in de volle zon.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag