Wie kent deze plant?

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 21/08/2006 - 22:17
planten

Wie kent deze plant?

Hallo
Wie kan mij zeggen wat dit voor een plant is?
Hij heeft wat weg van een vetplant.
Deze zomer komt hij veel op de paden voor.
het is een plant die over de grond gaat.
Gaarne reactie.
Met vriendelijke groeten,
H.J. de Leeuw

Wie kent deze plant?
ma, 21/08/2006 - 22:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het lijkt wel op postelein. Dat is een groente. Geeft dezelfde blaadjes en rode stengels en is een beetje vetplant achtig.
Maar ik weet het niet zeker.

Gr. Miranda

di, 22/08/2006 - 00:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee, is geen postelein. Ik ken de naam van deze plant/dit onkruid niet maar ook ik ben het de afgelopen twee jaar verschillende keren tegen gekomen. Het lijkt wel iets op een kruipende seduminfo-icon. Een ding weet ik wel: het onkruid kan ontzettend goed tegen droogte. Als je het uittrekt en laat drogen in de zon dan geeft het zich niet een-twee-drie gewonnen.

Gegroet, de tuinprins

wo, 23/08/2006 - 00:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is volgens mij ook een onkruid. Vorig jaar een olijf vanuit Italie meegenomen en later groeide dit plantje ook in dezelfde pot.

Omdat ik niet wist of het onkruid of een "toevallig" plantje was heb ik het in een pot gezet. Het kan inderdaad goed tegen droogte, is niet kapot te krijgen.

wo, 23/08/2006 - 00:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is wel degelijk de echte "postelein.Door de stijgende temperatuur is deze plant steeds meer in noordelijke richting aan het migreren.Is inderdaad als groente eetbaar.

wo, 23/08/2006 - 10:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dus toch postelein.
Mijn vader is hier liefhebber van en heeft dat spul in het verleden dus regelmatig in de tuin gehad. Alleen bij ons was tie kleiner (jonger) als het de pan in ging. Geloof dat je het moet stoven net als verse spinazie.

Succes Miranda

wo, 23/08/2006 - 12:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Inderdaad is dit Portulaca oleracea, de postelein. Een lastig onkruid, want als je het afschoffelt, wortelt het na een dag weer, mits je het wegraapt. Zelfs vanuit een blaadje of stukje stengel kan zich weer een plantje ontwikkelen en dat gaat razendsnel.
Vooral tussen stenen een plaag!

ma, 28/08/2006 - 00:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hartelijk dank allemaal voor jullie reacties.
Groetjes
H.J. de Leeuw

di, 19/09/2006 - 16:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Henk, mijn vrouw heeft een vetplantje gekregen met de naam Portulaca. Een soort hangplant in potje wat de hele zomer al bloeit met leuke kleine rose-witte bloemen. Hij blijft steeds doorbloeien.
De bladeren zijn net als een vetplant dik en vlezig.
Een aanrader is het zeker. of hij ook over de grond groeit weet ik niet want hij hangt er bij ons 1.80 m boven dus kruipen is er niet bij.
gezien zijn groeiwijze met lange slierten waaraan veel bloemetjes
kan ik me wel iets voorstellen met een kruipende vetplant.
Hij gebruikt erg veel water maar geeft zeer veel bloemen terug.
groet Andre

za, 14/10/2006 - 17:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is leuk! Ik vroeg me ook al af wat het is. Postelein, haha! In mijn terras groeit het ook, en ook in een pot omdat ik het zo leuk vind. Ik heb niet genoeg voor een maaltje... Jammer want erg lekker. Ergens heeft het ook iets weg van klaver. Ik vind dit minder erg in mijn terras dan gras of paardebloemen, die de hele boel opzij duwen...

Onderwerp gesloten