wilde uitlopers Hortensia??

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 24/08/2006 - 20:30
blueflower

wilde uitlopers Hortensia??

Mijn Hortensia heeft enkele hoge niet bloeiende takken.
Volgens mij zijn dit takken waarvan vorig jaar door?de bloemen zijn afgesneden. Men zegt immers ; snoeien doet groeien en niet bloeien.
Volgens mijn buurvrouw zijn het wilde uitlopers net als bij rozen.
Wie kan mij zeggen wie er gelijk heeft?
Bedankt voor het antwoord.
Als ik gelijk heb, heb ik misschien ook de dief van de bloemen gevonden. [grapje]

do, 24/08/2006 - 21:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hortensia's zijn gestekt, niet ge-ent. Ze hebben dus geen onderstam die wilde scheuten of uitlopers produceert. Waarschijnlijk zijn het takken die om de een of andere reden wat zijn doorgeschoten.

Gegroet, de tuinprins.

do, 24/08/2006 - 21:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als het de hortensia met wat stug blad betreft is het waarschijnlijk de Hydrangeainfo-icon macrophylla ook wel boeren hortensia genoemd. Deze hortensia bloeit op twee jarig hout. Die lange scheuten zouden best kunnen als de hortensia vorig jaar is gesnoeid. Het beste kun je de hortensia van dit soort uitdunnen en niet voledig terugzetten. Ongeveer de helft wegsnoeien zodat er nog voldoende meerjarigen takken overblijven voor de bloei. Zo kun je de hortensia binnen de perken houden.

do, 24/08/2006 - 22:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb deze Hortensia tot voor 4 weken geleden nog nooit gesnoeid
Omdat er zo verschrikkelijk veel bloemen in zaten ben ik toen dus pas, mede omdat er zoveel regen viel en de takken bijna tegen de grond lagen, 1 op de vier bloemen eruit gaan knippen. De takken waarover ik het in mijn vorige bericht had zijn ong. 30 cm. langer dan de overige takken met bloemen. Omdat ik maar 1 Hortensia heb, kan ik het blad niet vergelijken, dus ook niet zeggen of het een stug blad is. Heb deze plant ooit eens gekocht bij een supermarkt [ je weet wel, die op de kleintjes let]

vr, 25/08/2006 - 23:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk dat het toch een boeren hortensia is. Even voor de duidelijkheid wanneer de bloemen zo zwaar zijn en je er toch nog van wilt genieten kun je de takken ondersteunen soms is het een leuk gezicht in de winter,als de bloemen besneeuwd zijn. Verder kun je in het na/ voorjaar een paar van die lange takken bij de grond afknippen als je maar voldoende laat staan vanwege de bloei. zorg voor goede bemesting ongeveer drie x per jaar.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag