Winterbehandeling Indisch Bloemriet.

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 20/09/2002 - 00:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Winterbehandeling Indisch Bloemriet.

Hoe moet ik onze Indisch bloemriet winterklaar maken,we zetten ze van de winter in een licht verwarmde serre maar moeten we de stelen waar de bloemen aan zitten helemaal afknippen of moeten we hen zo laten.

ma, 23/09/2002 - 22:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

De stelen tot 10 cm boven de grond afknippen en in een plastiek zaksteken met nog grond aan en zo zet ik ze in een frisse kelder tot inhet voorjaar en dan worden ze terug in de tuin geplant maarlaat ze  eerst maar even 1 vriesnacht in de tuin staanvoor U ze binnenhaalt, nog de groetjes.

Heb nog iets van het internet gehaald erover staat hieronder.

Canna of Bloemriet

De Cannais een tuinplant met niet houtige stengel tot 2 meter hoog en grotebladeren. In de tweede helft van de zomer komen bovenin bloemen.Afhankelijk van de variëteit variëren de kleur van het blad van groentot bruin en de bloem van geel tot oranje en rood tot roze.

Behandelingin het najaar

De overwintering lijkt op die van Dahlia's dus de knollenmoeten vorstvrij worden bewaard. Om in de zomer en herfst zo langmogelijk plezier te hebben van de plant hoeft u de knollen pas vlak nade eerste nachtvorst binnen te halen, dus als het blad bevroren is.Hiertoe wordt de stengel ongeveer 10 centimeter boven de grondafgezaagd met een houtzaag. De hele wortelstok wordt uitgegraven enopgeborgen op een koele, vorstvrije plaats, bijvoorbeeld in een garageof onder de vloer. Op zolder is het eigenlijk te droog. Doe de knollenin een open kartonnen doos of krat, maar niet in een afgesloten plasticzak want dan gaan ze rotten. De wortelstok kan gescheurd worden alsdeze te groot is voor de doos.

Voorjaar

In hetvoorjaar kunt u beginnen met de wortelstok te scheuren. U zoekt deplaatsen op waar de diverse delen gemakkelijk te scheiden zijn. U heeftdan meerdere wortelstokken met elk een of meerde knollen en een ofmeerdere knoppen (begin van uitloper). Het aantal kan wel hettienvoudige zijn van het aantal waar u het jaar daarvoor mee begon! Dewortelstokken worden opgepot in passende potten met potgrond ofvochtvasthoudende tuingrond en neergezet op een koele plaats in huis,bijvoorbeeld garage of slaapkamer. In de verwarmde huiskamer zouden deplanten te snel groeien. In het begin hoeft deze plaats nog nietverlicht te zijn. Als de plant boven de grond komt heeft deze lichtnodig; twee meter van het raam is er meestal nog voldoende licht. Eensin de twee weken water geven is meestal voldoende, als op enige dieptede grond maar vochtig aanvoelt. De planten kunnen half mei, dus na deijsheiligen in de tuin worden gezet. In een groep is het mooiste, maarzet ze zeker 50 centimeter uit elkaar. Sommige slappe stengels kunnenworden ondersteund door een bamboe-stok. Blad wat binnen is ontstaankan enigszins verbranden doordat dit niet gewend is aan de felle zon.

Roel Bosman.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag