witte helleboris + fel rood hart + dikke stippen??

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 25/03/2009 - 23:17
lily-anne

witte helleboris + fel rood hart + dikke stippen??

Ik ben al een hele tijd aan het uikijken om een mooie fel witte helleborusinfo-icon met fel rood hart en dikke donkere stippen te vinden . Je ziet ze vaak op een foto met andere kleuren staan op zo van die bakjes met 6 of 8 helleborussen die nog niet bloeien - ik heb nog nooit zo een bakje gekocht omdat je de kleur niet ziet en dat de kans groot is dat het niet echt die kleur is die daarbij zit . In verschillende helleborus kwekerijen heb ik er al naar gezocht maar nog niet gezien .Wie heeft zo een helleborus en kan me het adres bezorgen waar hij vandaan komt of een stukje afsteken of wat zaden of enkele zaailingen bezorgen van die plant? je zou mij er een groot plezier mee kunnen doen - eventueel kunnen we met iets anders ruilen .
hartelijke dank
Lily-Anne

wo, 25/03/2009 - 10:07
Annis

Je kunt ook eens kijken op de website van Roger Bastin deze heeft wel zo'n soort in zijn collectie. Met zaaien komen ze niet altijd soortecht terug. Vaak staan in een tuin verschillende soorten bij elkaar.

Ann

wo, 25/03/2009 - 21:36
tuinprins

Heb je de Hessenhof in Ede al geprobeerd? In Nederland is dit DE kwekerij op het gebied van helleborusinfo-icon. Een paar jaar geleden hadden zij tientallen helleborussen met de door jou gewenste kleurstelling.

Helleborusen moet je altijd in bloei kopen zodat je weet welke kleur zij hebben. Koop nooit zo'n bakje met 6 helleborussen met van die fraaie (maar genepte) foto-etiketten. In 99% van de gevallen bloeien zij in een vale bordeauxrode kleur.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag