witte hortensia

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 09/04/2007 - 14:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

witte hortensia

Ik wil witte hortensia's (macrophylia?) in de tuin en heb een aantal gekocht die dan in mei in de volle grond kunnen. Nu heb ik gehoord dat ook de witte net als de blauwe ook roze worden na verloop van tijd. In de tuinboeken lees ik dat witbloemige wit blijven. Wie heeft er gelijk? En hoe kom ik dan aan witte? Is er een subsoort?

ma, 09/04/2007 - 15:23
plantenliefhebber

Of het waar is weet ik niet,waarschijnlijk wel.Als de de grond zuurder wordt veranderdt de kleur misschien.

ma, 09/04/2007 - 18:01
anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zelf wil ook graag een witte hortensia in de tuin, maar dat wil bij mij niet lukken omdat de grond te zuur is. Mijn hortensias worden gewoon blauw en dan niet een beetje maar echt blauw. Hier is niets aan te doen je zult moeten testen of je hortensias echt wit blijven.

ma, 09/04/2007 - 21:43
Annis

Is het dan geen optie om de Hydrangeainfo-icon arborescens "Annabell"te kopen deze is dan wel niet spierwit. Deze zal niet verkleuren in een andere tint.
Ann

ma, 09/04/2007 - 22:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als mijn geheugen me niet in de steek laat geeft kalk roze bloemen.

Roest (ijzer) geeft blauwe bloemen.

Wij hebben het gehad met hortensia's ruilen... bij mijn schoonmoeder blauwer dan blauw... bij mijn ouders schitterend roze. Planten geruild... het jaar erop was de roze van mijn ouders bij mijn schoonouders blauw en de blauwe van mijn schoonouders was roze bij mijn ouders. Toen hebben we het maar opgegeven. Als een plant in een jaar van kleur veranderd moet je dus een paar kuup grond mee verhuizen en dat ging ons te ver!

Moraal van dit verhaal... als de planten van kleur blijven veranderen misschien toch een andere soort plant aanschaffen of ermee leren leven! De natuur kun je niet altijd laten doen wat je graag zou willen...

Groetjes Miranda

di, 10/04/2007 - 11:08
tuinprins

De bekendste witte Hydrangeainfo-icon macrophylla is de cultivar 'Madame Emile Mouillere'. Van deze cultivar verbloeien de bloemen van wit naar lichtroze.
Er zijn wel andere witte Hydrangea macrophylla's maar vaak kunnen de bloemen hiervan niet tegen slecht weer. Ze gaan dan smetten (krijgen lelijke bruine vlekjes) en dat ziet er niet echt mooi uit.
De witte Hydrangea macrophylla is niet algemeen verkrijgbaar. Ze zijn meestal alleen verkrijgbaar bij tuincentra of kwekerijen die een breed assortiment voeren.

Gegroet, de tuinprins.

di, 10/04/2007 - 15:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

witte hortensia`s worden niet blauw,ook niet bij zure grond.witte hortensia`s worden ook niet echt roze zoals een roze hortensia maar de bloemen verkleuren na de bloei naar zachtroze en dat is heus niet lelijk.annabel verkleurt na de bloei naar groenig,blijft dus ook niet wit.

wo, 11/04/2007 - 00:58
tuinprins

Daarom schreef ik ook 'verbloeien' !

Gegroet, de tuinprins.

Onderwerp gesloten