Yucca

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 28/02/2016 - 13:40
Jd10061990

Yucca

Ik heb iets minder dan één jaar een Yuccainfo-icon plant staan, niet in direct zonlicht maar wel op een plaats met veel licht. Qua temperatuur - woonkamertemp.
Ik vind het zeer moeilijk inschatten hoeveel water in de plant kan geven. Ik geef ze nu om de 3 weken wat water in de schaal onderaan.
Hij zit in een pot met waterdoorlaat en onderaan zitten bolletjes in de pot. Vorige maand heb ik de plant in een grotere pot geplaatst.
Kan ik nog dingen doen om de plant te helpen? De bladeren verkleuren geel en hangen onderaan door. De stammen zitten ook heel los in de aarde. Het oppervlak van de aarde is droog.

zo, 28/02/2016 - 14:58
GreenConnection

Als de stammen los zitten in de aarde, dan zijn mogelijk de wortels beschadigd of zelfs gebroken. Dat komt helaas vaker voor bij dit soort stamplanten.

ma, 29/02/2016 - 00:48
Goudviskweker

Beste.
Water in de schaal onderaan zou in feite goed moeten zijn, mits de wortels het water kunnen bereiken. Gezien ik lees dat jij de Yuccainfo-icon verplant heb in een grotere pot, is natuurlijk de vraag: Hoe je hem heb verplant? Is er de juist potgrond gebruikt? Zitten de bolletjes nog onderin de pot? Bolletjes onderin de pot zorgen namelijk ervoor dat de wortels niet in het nat blijven staan (Wortelrot).
Uiteraard is de oppervlak van de Aarde droog als jij de Yucca aan de onderzijde water geef. Probeer eens aan de bovenzijde een scheutje water te geven, en niet meer aan de onderzijde. Ik vermoed dat jij de Yucca lekker zit te maken met water waar hij met zijn wortels nog niet bij kan.
Misschien dat hij dan een stuk opknapt.

ma, 29/02/2016 - 12:15
GreenConnection

Quote: 'Bolletjes onderin de pot zorgen namelijk ervoor dat de wortels niet in het nat blijven staan'
Met 'bolletjes' worden waarschijnlijk hydrokorrels bedoelt. Wortels groeien daar graag in. Er is daar namelijk veel zuurstof te vinden. Yuccainfo-icon houdt beslist niet van 'natte voeten'! Geef dus geen water op de schotel, maar bovenop de kluit.

di, 08/03/2016 - 09:59
GreenConnection

-@jd10061990 : mee eens?

Onderwerp gesloten