Zaailingen lobelia

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 27/02/2007 - 15:42
wendykivit

Zaailingen lobelia

Hoi,

Ik heb hanglobelia gezaaid en nu heb ik een vraag. Op het zakje stond dat ik de plantjes ca 15 CM uit elkaar moet zetten zodra ze twee blaadjes hebben. Ze zijn echter zo klein en fragiel, dat me dit echt niet gaat lukken. Mogen er meerdere plantjes bij elkaar staan, of kan ik ze wat later nog uit elkaar zetten? Ik ben bang dat ik een heel "mager" resultaat krijg als ik ze uit elkaar zet.

Alvast bedankt!
De tuinleek

di, 27/02/2007 - 17:50
blueflower

Dit had ik 2 jaar geleden met mijn Petuniainfo-icon,s, die heb ik toen met een pincet heel voorzichtig in potjes zitten zetten tot ik op een geven ogenblik echt dacht van, ik geef het op.
De rest heb ik met kluitjes verpot en die zijn het mooiste geworden.
Suc6, Corrie

wo, 28/02/2007 - 00:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, hoor, verspenen van zulke plantjes die het het best op plukjes, zodat je sneller een bossig plantje krijgt.

zo, 04/03/2007 - 11:58
anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor jullie reacties! Ik heb de Lobeliainfo-icon (en Petuniainfo-icon, want die heb ik ook Corrie ;-) inmiddels in hun uiteindelijke pot gezet. Hij staat nog wel binnen, maar het i seen wijze les voor volgend jaar: dan zaai ik voortaan meteen in de pot ipv in een zaaibakje.

Groetjes,
De tuinleek

do, 08/03/2007 - 21:35
PrimaPotPlant

Lobeliainfo-icon wordt zelfs door professionele bedrijven op kluitjes gezaaid, meestal zo'n 5-6 zaadjes bij elkaar. Er zijn zelfs pilletjes met daarin een aantal zaaien om die plukjes gemakkelijk te zaaien. Petuniainfo-icon zou ik zelf wel op 1 of 2 plantjes zetten. Planten die je per 1 of 2 wilt gaan verplanten, moet je heeel dun zaaien zodat je ze groter kunt laten worden in het zaaibakje, en daarna makkelijk uit elkaar kunt halen.
Zaai je kleine hoeveelheden van kleine zaden, denk er eens over na om gepilleerd zaad te nemen, dan kun je al gelijk op afstand zaaien.

Onderwerp gesloten