zandgrondplanten

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 01/05/2005 - 10:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

zandgrondplanten

Ik tuinier op zandgrond en dat lukt steeds beter. Zijn er mensen op dit forum die ook tuinieren op zandgrond en nog planten weten die het erg goed doen?

bedankt

Irisinfo-icon

zo, 01/05/2005 - 14:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi irisinfo-icon woon ook op zandgrond en ik moet zeggen dat de vlinderstruik het goed doet en de valse laurierskers
en de haagbeuk doet het zonder meer beter dan ik had verwacht

ma, 02/05/2005 - 19:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wil je je mogelijkheden in je tuin uitbreiden, dan zul je de grond moeten verbeteren Irisinfo-icon, het is niet anders. Je borders flink mengen met goede tuinaarde, compost, koeienmest etc. etc. Dan is je plant/struik/boomkeuze niet zo beperkt. Veel plezier!

zo, 15/05/2005 - 22:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook ik heb jaren gezocht naar gepaste planten voor een zanderige tuin.Kruiden hebben geen voedzame grond nodig: verschillende soorten marjolein doen het zeer goed, ook laurier, tijm, munt,salie,lavendel....Het leuke is dat je verschillende soorten hebt , die je zeer goed met elkaar kunt combineren en die soms wisselend bloeien. Ik heb ook irisinfo-icon, anemoon,pioenrozen,phloxen,distel,bergeniainfo-icon's,wilde geraniuminfo-icon,verbenainfo-icon,vlinderstruik,boerenjasmijn,papavers,salviainfo-icon,
hostainfo-icon,echinaceainfo-icon,...
Mijn ervaring is dat je vooral de 2 eerste jaren een goede verzorging(water en bemesting-liefst met gedroogde koemest)moet geven en dan groeit alles goed verder. Ik heb nu 2 jaar rozen staan : oude botanische rozen en Austin-rozen. Die meoten vooral regelmatig gemest worden en dan lukt het prima.
Veel succes.
Ludo

zo, 19/06/2005 - 18:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Irisinfo-icon,

we kochten nu onlangs een tuin op zandgrond. Dit was even schrikken. Hoe pakken we de eerste jaren dit best aan? Voor we aan de echte aanpak van de tuin denken? Wat te planten van bomen en welk klein fruit in zandgrond?

Dank aan ieder voor de tips

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag