Hi allen, even voorstellen en een vraag.

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 18/01/2021 - 10:31
Luti

Hi allen, even voorstellen en een vraag.

Goedemorgen allemaal, 

Even een korte introductie van mijzelf. 

Mijn naam is Rutger, 28 jaartjes oud en al zeer lange tijd met passie bezig met planten. 

Ooit begonnen met een wiet plantje toen ik 16 was, ondertussen geen wiet meer maar wel een volkstuin van 100 m2, 40-50tal planten in huis (waarvan de meeste verzameld zijn uit het buitenland en zelf opgekweekt). 

Een prachtige collectie, al zeg ik het zelf.. 

Sinds december ben ik gaan samenwonen en hebben samen een mooie, volle strelitzia gekocht. Natuurlijk veel over gelezen eerst en ik ging er vanuit dat dat wel goed zat. 

Eerste instantie was dat ook zo, mooie bloemen etc. maar opeens begon die stil te staan. De bloemen stopte met verder bloeien, en er kwamen meer bruine randen op het blad. Ik heb een bloem opengemaakt en het overige bloeisel was een beetje prut geworden, dus als ik alle signalen Na ga lijkt het op water overschot. (Destijds had ik hem 3-4 weken en 3x wat water gegeven) 

De plant paar dagen in de badkamer gezet waar het wat warmer is en de pot direct op de vloerverwarming kon staan en het overtollige water kon verdampen. Dat deed hem erg goed. Al snel kwam weer een bloem uit. 

Nu weer paar weekjes verder, geen water gegeven, maar ook de rest lijkt weer stil te staan. Zelfs de nieuwe scheuten van bloemen worden bruin dus ik snap er niks meer van.. Wellicht moet de plant wennen aan de nieuwe omgeving? Is het niet licht genoeg? Is de plant te vol gekweekt en moet die nu even inkrimpen om weer aan te sterken? Of doe ik echt wat verkeerd? 

Vandaar dat ik mijzelf weer eens bevind op een planten forum, want ik heb meerdere verhalen al doorgelezen, en vaak was het kwaad al geschiet. Liever op tijd er bij, dan te laat. 

Ik heb wat foto's erbij gezet van de plant, de oude bloemen en de nieuwe scheuten. 

Op het eerste oog ziet de plant er goed uit.. Maar tussen de volle bos toch bruine punten. 

Help!! :) :) 

ma, 18/01/2021 - 10:38
Luti

Helaas krijg ik de volgende foto's niet gedraaid. Meerdere keren geprobeerd maar lijkt wel of het draai icoon over een home icoon staat. Wordt steeds weggestuurd van de pagina. Hoop dat het alsnog duidelijk is. 

ma, 18/01/2021 - 23:50
GreenConnection

Welkom op het forum!

Onderwerp gesloten