Nieuwe strelitzia verzorgen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 18/01/2021 - 11:03
Luti

Nieuwe strelitzia verzorgen

Hi allen, 

Sinds december ben ik gaan samenwonen en hebben samen een mooie, volle strelitzia gekocht. Natuurlijk veel over gelezen eerst en ik ging er vanuit dat dat wel goed zat. 

Eerste instantie was dat ook zo, mooie bloemen etc. maar opeens begon die stil te staan. De bloemen stopte met verder bloeien, en er kwamen meer bruine randen op het blad. Ik heb een bloem opengemaakt en het overige bloeisel was een beetje prut geworden, dus als ik alle signalen Na ga lijkt het op water overschot. (Destijds had ik hem 3-4 weken en 3x wat water gegeven) daarbij besproeid ik de plant wel dagelijks. 

Wel steeds gewacht tot de pot droog is, maar is redelijk lastig omdat de plant vol in de pot zit en de pot diep is. 

De plant paar dagen in de badkamer gezet waar het wat warmer is en de pot direct op de vloerverwarming kon staan en het overtollige water kon verdampen. Dat deed hem erg goed. Al snel kwam weer een bloem uit. 

Nu weer paar weekjes verder, geen water gegeven, maar ook de rest lijkt weer stil te staan. Zelfs de nieuwe scheuten van bloemen worden bruin dus ik snap er niks meer van.. Wellicht moet de plant wennen aan de nieuwe omgeving? Is het niet licht genoeg? Is de plant te vol gekweekt en moet die nu even inkrimpen om weer aan te sterken? Of doe ik echt wat verkeerd? 

Vandaar dat ik mijzelf weer eens bevind op een planten forum, want ik heb meerdere verhalen al doorgelezen, en vaak was het kwaad al geschiet. Liever op tijd er bij, dan te laat. 

Ik heb wat foto's erbij gezet van de plant, de oude bloemen en de nieuwe scheuten. 

Op het eerste oog ziet de plant er goed uit.. Maar tussen de volle bos toch bruine punten. 

Help!! :) :) 

ma, 18/01/2021 - 11:07
Luti

En nog een paar:

ma, 18/01/2021 - 12:41
peterplant

Staat de plant in een waterdichte buitenpot of staat de plant in een pot met gaten in de sierpot?

ma, 18/01/2021 - 13:10
Luti

Het 2e, de plant staat in een plastic pot, welke in de sier pot staat.

ma, 18/01/2021 - 23:51
GreenConnection

In de winterperiode is licht een heel belangrijke factor. Elke meter van een raan, verminderd de lichtopbrengst met de helft. En dat in een periode van bloei, waarbij licht onontbeerlijk is. Dus zet de plant nog dichter bij een raam.

Onderwerp gesloten