Nieuwe bomen in de tuin maar geen idee welke expert gelijk heeft

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 23/06/2022 - 16:04
arie plataan (anoniem geplaatst)

Nieuwe bomen in de tuin maar geen idee welke expert gelijk heeft

Goedendag,

Even voorstellen:

Wij zijn met de tuin bezig en hebben als basis 3 platanen (stamomtrek 35cm), een zuilamberboom (12cm stamomtrek) en twee boleiden 25cm stamomtrek.

Deze hebben we in januari van dit jaar laten aanplanten door de kweker (uit opheusden) maar wij hebben t idee dat dit bij de platanen niet goed gaat.

Zoeken nu naar onafhankelijk advies aangezien wij al advies bij een andere boomverzorger hebben gevraagd maar deze spreken elkaar tegen. Misschien dat er kennis in het forum duidelijkheid kan verschaffen......

Groet

Arie van Duyn

do, 23/06/2022 - 20:22
peterplant

Ik ga ervan uit dat de kweker garantie geeft op hergroei en dat ze dus goed geplant zijn. Gaan de bomen dood dan hebben zij het tenslotte niet goed gedaan. Als je er zelf of een ander aan gaat zitten rommelen zal die garantie vervallen.

De bomen zien er trouwens niet echt slecht uit en zullen nu bezig zijn met wortelherstel. Volgend jaar zullen de bomen waarschijnlijk al beter hun best doen.

Mochten de bomen te diep staan dan sterven ze langzaam maar zeker af, maar dat is m.i. een probleem voor de kweker.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.