Cactus id + vraagje

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 25/04/2018 - 09:18
dkumps

Cactus id + vraagje

Kunnen jullie helpen bij de identificatie van de volgende cactus? Ik kreeg de plant een tijdje geleden zonder enige info. 

Ik merkte deze ochtend dat hij op bepaalde plaatsen wat bruin begint te zien (zie foto 2). Het voelt wel stevig aan, dus lijkt me geen rot. Is dit een normaal proces of is hij op die plaats verbrand? Het is de afgelopen paar dagen wel zeer warm geweest voor het raam natuurlijk.

Bedankt alvast!

foto1
foto2
wo, 25/04/2018 - 13:55
GreenConnection

Lijkt me een Astrophytum soort, mogelijk Astrophytum ornatum.

Geen verbranding, maar mogelijk verkurking door ouderdom.

wo, 25/04/2018 - 15:01
dkumps

Bedankt voor je antwoord! De verkurking is alvast een geruststelling: ik neem aan dat hier niet veel aan te doen is? Kan het trouwens kwaad dat ik bij het water geven over de plant zelf giet? Doordat hij zo groot is, is het moeilijk om er naast te gieten en ik zie wat op tegen het verplanten.

Wat betreft de soort: wanneer ik Astrophytum Ornatum opzoek, vind ik geen foto's waarbij ze zo geclusterd zijn als mijn exemplaar. De vorm van een enkel deel heeft inderdaad iets weg een Astrophytum. Heb je daarnaast nog aanwijzingen die je in de richting van de A. Ornatum sturen?

wo, 25/04/2018 - 15:19
GreenConnection

Water over de plant zou ik zoveel mogelijk voorkomen.

Clustervorming komt vooral door ouderdom. Sommige soorten doen het nauwelijks; sommigen blijven scheuten aan de voet vormen.

Voor A. ornatum keek ik naar de vorm van de ribben en de mate van bedoorning, hoewel dat geen vast gegeven is. Er zijn nogal wat cultivars in omloop.

Onderwerp gesloten