Stokesia Laevis/Korenbloemaster: wordt dit nog wat?

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 25/04/2018 - 14:51
Sonaya

Stokesia Laevis/Korenbloemaster: wordt dit nog wat?

Vorig najaar heb ik deze Stokesiainfo-icon gekocht en hem zonder hem in het najaar te hebben gesnoeid in zijn pot laten overwinteren met een vlieshoes er omheen.

Vorige maand heb ik hem kort gesnoeid zoals op de foto's te zien is. Maar hij ziet eruit of het niets meer wordt. De gesnoeide takken blijven bruin, er komt nog geen enkel groen blaadje oid aan.

Hetzelfde verhaal geldt voor mijn 2 kleine fuchsiastruikjes (geen foto van), maar deze heb ik niet afgedekt in de winter.

Kan dit nog wat worden of is het einde verhaal?

Grtz Sonaya

wo, 25/04/2018 - 15:24
GreenConnection

Voor Stokesiainfo-icon: heb nog even geduld en geef de pot wat water.

Voor Fuchsiainfo-icon: Als het gaat om Fuchsia magellanica en z'n cultivars geldt het volgende: veel zijn wat dieper ingevroren dan voorgaande winters, maar lopen vaak vanuit de wortelhals toch weer uit. Ook hier is geduld op z'n plaats.  

wo, 25/04/2018 - 15:29
Sonaya

Bedankt.

Stokesiainfo-icon: weinig water dus? Ik gaf met het warme weer van laatst elke dag water. Ook heb ik hem koemest gegeven.

Fuchsiainfo-icon: volgens mij is het "Madame Cornelissen"

wo, 25/04/2018 - 15:42
GreenConnection

Fuchsiainfo-icon 'Madame Cornelissen' kan wel enige graden vorst verdragen, maar zal bij strenge vorst toch wel invriezen of bevriezen. Afwachten of de plant vanuit de wortel nog uitloopt.

Afwachten geldt ook voor Stokesiainfo-icon.

wo, 25/04/2018 - 17:38
peterplant

Nog een aanvulling over de Stokesiainfo-icon. Of eigenlijk een algemene opmerking. Als een plant geen blad heeft verdampt zij ook geen water. Als de kluit vochtig is , is dat voldoende. Geef je een plant zonder blad elke dag water, dan bestaat de kans dat de wortels wegrotten. Dus pas water geven als de plant eventueel nog uit gaat lopen en de grond droog aanvoelt.

vr, 27/04/2018 - 09:50
Sonaya

Bedankt voor de tips! :)

Nog 1 dingetje: als men het over vlak boven de grond afknippen heeft, over hoeveel cm heb je het dan ongeveer?

Bij een klein plantje vat ik dat op als ca. 2cm, bij een grote plant/struik ca. 10cm.

De fuchsiainfo-icon had ik al op 10cm geknipt maar had waarschijnlijk korter gemoeten. Zal ik dat alsnog doen of het nu beter zo laten...?

Grtz Sonaya

vr, 27/04/2018 - 10:35
GreenConnection

In principe maakt het niet veel uit. De afgeknipte delen sterven toch af of zijn al dood. De groei moet toch vanuit de basis komen. 

Ik knip niet te kort om de plant en z'n standplaats te blijven herkennen en niet het risico te lopen, hem om te schoffelen.

vr, 27/04/2018 - 11:04
Sonaya

Dank :)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag