Deze klimplant giftig voor katten?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 14/03/2009 - 14:11
Nikkia

Deze klimplant giftig voor katten?

Mijn kat is ziek, eet niet meer en moet overgeven. Ik zag dat ze van deze plant heeft gegeten. Weet iemand wat het is, en of het giftig is voor haar?

Deze klimplant giftig voor katten?
za, 14/03/2009 - 16:49
Annis

Dit is een Vincainfo-icon minor of major. Is giftig ook voor katten. Normaal blijft een kat van giftige planten af. Zou anders even bij de dierenarts informeren wat je het beste kunt doen.

Ann

za, 14/03/2009 - 18:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

De katten van mijn buren bezoeken regelmatig mijn tuin om er hun behoeften in te doen en een hoop krolse herrie te maken.Ik heb volop maagdenpalm ( vincainfo-icon minor ) in de tuin maar kan helaas niet zeggen dat de katten er van verdwijnen.Zo dodelijk zal het dus wel niet zijn of de katten weten veel van biologie.

za, 14/03/2009 - 19:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vincainfo-icon alkaloiden, vincristine en vinblastine remmen de celdeling. Beide stoffen worden toegepast als groeiremmers voor tumoren. Alle sneldelende weefsels zijn gevoelig voor deze remmers, dus zeker ook het epitheel van de darm.Ik dacht overigens dat katten vooral overgaan op plantaardig, als ze indigestie hebben of ingeslikte haren proberen kwijt te raken. Of de poes hier dus ziek werd van een blaadje maagdenpalm, of dat al eerder was...?

ma, 16/03/2009 - 14:22
Nikkia

bedankt voor de reacties.
Ik heb de plant uit voorzorg maar weggehaald. Normaal knagen m'n katten wel van onkruid en van mijn bloemetjes in de tuin, maar daar worden ze dus niet zo ziek, soms spugen ze dan een haarbal uit, of wat slijm, en daarna lijkt alles weer goed. Maar nu kroop er eentje steeds maar weg in een hoekje, gaf tot 6 keer toe over en at en dronk niets meer. Dus ik was wel een beetje ongerust. Na een bezoek aan de dierenarts gaat inmiddels alles weer goed met de kat. Ik heb nu ook maar twee bakken kattengras neergezet, ziet er ook leuk uit. Haha

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag