Hoe heet deze plant en waar kan ik hem vinden?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 07/04/2007 - 12:39
Greet en Hanne

Hoe heet deze plant en waar kan ik hem vinden?

Enkele jaren geleden had ik een plant in de tuin die mij doet denken aan de rietsoorten. Het is een plant met grote overhangende bladeren die even bloeit met kleine witte bloempjes.
De plant kwijnt helemaal weg als het koud wordt en schiet snel terug uit als de temperatuur weer stijgt. Hij wordt ongeveer twee meter hoog en heeft een vlezige stengel (dus niet houtachtig zoals bij bamboe). De plant gaat breder uit in de hoogte, dus van onder de stengel en bovenaan hangen de bladeren breed af. Hij doet exotisch aan, maar door de bloeiwijze ben ik niet zeker dat het een exotische plant betreft. De wortels zijn eerder knollen en 'zaaien' ahw uit: in de buurt van de wortelknol beginnen kleine bolletjes te groeien die dan ook weer een plantje worden. De plant woekert ahw. Ik heb veel moeite gehad om alles uit de grond te krijgen. Ook het jaar na de verwijdering van de plant schoten nog kleine plantjes uit. En ook bij de buren (dus onder de schutting door) groeide een plantje.
Ik heb de plant weggedaan omdat hij zo woekerde, maar nu heb ik er veel spijt van omdat hij zo mooi was. Weet iemand welke plant het is en waar ik hem kan vinden?

za, 07/04/2007 - 13:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mogelijk bedoelt u Alliuminfo-icon triquetrum.

za, 07/04/2007 - 22:16
tuinprins

Als de plant twee meter hoog wordt is het in ieder geval geen alliuminfo-icon triquetrum. Deze plant wordt immers maar 40-50 cm hoog.
Een duidelijkere beschrijving van de bloeiwijze en het blad zou misschien meer duidelijkheid verschaffen.

Gegroet, de tuinprins.

zo, 08/04/2007 - 01:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oeps, zag ik toch 2 meter over het hoofd.

zo, 08/04/2007 - 13:10
Annis

Kan dit ook niet een Ornithogaluminfo-icon soort zijn bv.Ornithogalum sphaerocarpum.

Ann

di, 10/04/2007 - 14:56
birdwatcher

kijk eens op google naar.
Fallopiainfo-icon japonica (Japanse Duizendknoop)
groet Dirk.

Onderwerp gesloten