Indentificeren grote kamerplant & redden (drin

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 24/10/2016 - 19:44
jessy23

Indentificeren grote kamerplant & redden (drin

Goedemiddag,
Ik heb een beetje dringend hulp nodig... Deze plant heb ik overgenomen van iemand diegene wist ook niet wat voor plant het was... Helaas zijn er een paar grote ''lianen'' afgebroken. Weet iemand welke plant dit is? , En of ik de eventueel afgebroken stukken kan redden?? Door ze te wortelen in water of zoiets?? Ik hoor heel graag wat ik het beste kan doen, Iemand tips?!
(De '''lianen'' op de foto zitten nog gewoon vast aan de plant! Een stuk of vier zijn er afgebroken die staan niet op de foto)

Indentificeren grote kamerplant & redden (drin
ma, 24/10/2016 - 20:28
GreenConnection

Een totaalplaatje van de plant zal uitkomst bieden.

ma, 24/10/2016 - 20:25
Carib

Volgens mij staat de foto rechtop, de kasten staan tenminste op de grond en dat oogt vrij normaal. De foto is wat veraf genomen, maar ik gok dat het een Scindapsus oftewel Epipremnum pinnatum is. Die is inderdaad makkelijk te stekken op een vaasje water, maar niet wachten met oppotten tot de wortels lang zijn. Eigenlijk zodra je wortels ziet komen en ze een paar mm lang zijn de stek oppotten.

ma, 24/10/2016 - 20:22
jessy23

Goedenavond,
Nadat ik de plant grotendeels uit de knoop gehaald had, Bleek helaas dat grotendeels was afgebroken. Ik heb de plant zo meegekregen waarschijnlijk allemaal afgebroken tijdens het los maken.. Mij niets verteld en zo meegegeven in een bundel.. Ik had beter moeten kijken. Ik denk dat ik er al achter ben na intensief googlen : philodendron red emerald. Klopt dit denkt u?

Indentificeren grote kamerplant & redden (drin
ma, 24/10/2016 - 20:23
jessy23

kan ik hier nog stekken van maken??

Indentificeren grote kamerplant & redden (drin
ma, 24/10/2016 - 20:35
Carib

Het lijkt inderdaad een Philodendron. Ook die zijn goed te stekken met eerder genoemde methode. Als je meteen in grond wil stekken kan dat ook , maar dan wel een plastic zak om de pot houden de eerste weken en regelmatig nevelen.

ma, 24/10/2016 - 20:58
jessy23

Goedeavond bedankt voor uw antwoord! Kan ik van elke 'liaan' meerdere stekken nemen? Ik kan weinig vinden over het klonen van deze plant. Als ik van elke 'liaan' meerdere stukken knip met 1 blad en een stuk eronder waarvan ik het blad verwijder en dat stuk onder water zet, Is dat de juiste manier? ik wil echt zoveel mogelijk redden.. (dus stukken knippen van twee bladeren onderste wegknippen en die onder water)

di, 25/10/2016 - 01:10
Batdah

Elk blad met een stengeldeel kan een plant worden, knip de stengel boven een blad door en zet deze rechtstreeks in de potgrond. Op een lichte warme plaats met hoge luchtvochtigheid zal al na een drietal weken wortelvorming plaats vinden.

Onderwerp gesloten