Jacaranda??

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 01/03/2009 - 14:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jacaranda??

Hallo,

Bij mijn weten heb ik deze plant 3 jaar geleden als Jacaranda gezaaid.
Maar zo te zien komen er knoppen in, dit lijkt mij voor een Jacaranda van deze leeftijd niet mogelijk.(plant is ± 90cm hoog)
Zal het dan toch een andere plant moeten zijn lijkt mij.

wie heeft een idee groeten Jan Dirk

Jacaranda??
zo, 01/03/2009 - 15:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niets is onmogelijk. Toch maar even geduld houden.

zo, 01/03/2009 - 22:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Deze plant lijkt verdacht veel op Paraserianthes lophanta (Albizia lophanta). Afwachten hoe de knoppen zich verder ontwikkelen. Paraserianthes bloeit in het najaar en winter met citroengele bloeiwijzen (afb). Jacaranda bloemen zijn diepblauw.

Jacaranda??
ma, 02/03/2009 - 11:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Draco,

Als ik de afbeeldingen op Google zo bekijk dan moet het wel
een Paraserianthes Lophanta zijn.
Bedankt, zodra deze gaat bloeien dan zal de foto`s plaatsen.
Wat de Jacaranda betreft deze had ik eens eerder gezaaid en is nu
5 jaar en zo`n 2 meter hoog.

met vriendelijke groet Jan Dirk.

ma, 02/03/2009 - 15:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik bezit een 'oeroude' Jacaranda, die ik in het voorjaar kort op het oude hout (op 1 à 2 paar ogen na) terugsnoei. In de loop van de zomer knip ik de snoeistompen met een rondbek bonsaitang weg. Hierdoor is een een kronkelige meerstammige boomstronk ontstaan waaruit de nieuwe scheuten ontstaan. Bloei heb ik in de ruim 20 jaar van zijn bestaan nooit meegemaakt. Desondanks is het een van mijn favoriete sierbladplanten. Ik overwinter de plant vorstvrij in de kas; het blad wordt dan geleidelijk bruin en valt af.
Mijn Paraserianthes heeft vroeg in de winter een paar nachtvorsten beleeft (de foto met bloeiwijze dateert van de afgelopen herfst). Ik heb hem onlangs teruggesnoeid, omdat het blad verdroogt was. Om de enorme groeidrang van deze plant te beheersen, kan het wenselijk zijn om hem 's zomers een keer extra te snoeien (aftoppen).

Groet,

Draco

wo, 04/03/2009 - 15:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de nuttige info, dan zal ik mijn Jacaranda toch eens snoeien volgens jouw beschrijving, want het wordt steeds afgeraden dit vanwege het model van de boom. Ik zal hem dit voorjaar ook eens verpotten, welke grondsoort kun je me hiervoor aanraden? (op dit moment had ik 1/3 klei
1/3 potgrond en 1/3 metselzand).
Ik zal er ook nog even een plaatje bij doen, deze is van de afgelopen zomer.

groet Jan Dirk

Jacaranda??
do, 05/03/2009 - 01:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jacaranda verdraagt uitstekend snoei. Mijn plant is zelfs wel eens tot de grond bevroren geweest en vandaar uit weer geheel hersteld met nu een drietal stammetjes. Ik heb momenteel geen totaalfoto beschikbaar, alleen de kruin is hier zichtbaar. De uitlopers van het vorige seizeon snoei ik binnenkort weer terug tot onder het tweede ogenpaar. De resterende stomp volgt in de loop van de zomer. Er ontstaat in eerste instantie na de vroege snoei lang niet altijd een dichotome vertakking, vaak domineert één scheut. Om een bossiger plant te verkrijgen kun je deze omstreeks juni/juli toppen. Meestal krijg je dan wel een vertakking. Verpotten doe ik mijn plant hoogst zelden, wel gaat er in het voorjaar een schep organische mest bovenop. Voor het verpotten en bemesten verwijs ik graag naar mijn beschrijving bij het recent geopende samenwerkingsblad van Hans. Als je deze hoge plant bossiger wilt krijgen zou ik hem bij voorkeur in eerste instantie flink terugsnoeien. De plant waarschijnlijk snel recupereren zodra het warmer wordt.

Succes,

Draco

Jacaranda??
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag