Welke bonsai is dit?

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 01/03/2009 - 14:53
Lein

Welke bonsai is dit?

Hoi,

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen wij hebben een bonsai boom gekregen van mensen die hem niet wilden en hij ging bijna dood.. We hebben hem nu nieuwe aarde gegeven maar verder weet ik niet hoe ik m kan opknappen al zn blad was hij al bijna kwijt.

Het is ook belangrijk dat ik weet of het een buiten of binnen boom is. Hopelijk weet iemand hier het.
Hieronder volgen foto's;

https://tinyurl.com/yykkt58u

Welke bonsai is dit?
zo, 01/03/2009 - 15:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als er wit melksap uitkomt, als je een blaadje beschadigt, is het een Ficusinfo-icon soort.

zo, 01/03/2009 - 15:31
Lein

En moet hij buiten of binnen staan? Hij staat nu buiten.. Maar ik ben van plan hem binnen te gaan zetten.

Ik heb een blaadje kapot gescheurt maar geen wit sap geloof ik hoor..

zo, 01/03/2009 - 15:51
athene

Misschien is het handig als je ook even een foto maakt van de hele boom. Ik weet ook niet goed wat het is, ondanks de duidelijke foto.

Stond de boom bij de vorige eigenaar ook binnen: zet hem dan meteen weer binnen! Meer kan ik er nu ook niet over zeggen.

zo, 01/03/2009 - 15:53
Lein

Ja ik heb een foto van de hele boom, dat is die link daarboven die moet je even plakken. Bij de vorige eigenaar stond hij binnen maar ging niet zo goed met m.. Maar ze verzorgde m ook niet goed.. Dus kan aan beide liggen. De bladeren lijken wel enorm veel op een ficusinfo-icon..

zo, 01/03/2009 - 17:57
athene

Ik denk dat het inderdaad een ficusinfo-icon achtige is.

Eind mei kun je de boom buiten wel laten opknappen, maar nu mag hij beslist niet buiten staan. Zelfs als het toch geen Ficus blijkt te zijn moet hij naar binnen omdat de overgang van binnen naar buiten te groot is.

Een aantal tips:
- Geef de boom goed water
https://tinyurl.com/y49hfvbq

- Niet te dicht bij de verwarming

- Geen mest geven.

Ten slotte wil ik toch wel zeggen dat er verdomd weinig loof meer aan zit. Als je hem op weet te knappen gaat het nog heel lang duren (minstens 7 jaar) voordat het weer een beetje begint te lijken. Ik zou, als ik jou was, mezelf wel afvragen of dat allemaal de moeite is.

zo, 01/03/2009 - 17:53
Lein

Oei, Nou dan moet hij naar binnen.
Hij is nogal groot dus een plek zoeken.

7 jaar is wel lang, maar ach om m nou dood te laten gaan vind ik ook niets. T valt te proberen bedankt voor de reacties!

Als iemand nog wat toetevoegen geeft aan al deze informatie hoor ik het graag!

di, 03/03/2009 - 18:14
£VY

het is inderdaad het beste om deze boom binnen te zetten. ik raad je aan om de boom een keer uit de pot te halen en naar de wortels te kijken, als de wortels tot de bodem rijken .. is het het beste om de wortels een beetjes los te maken en ong. 1/3 ervan af te knippen.... en eventueel wat nieuwe grond onderin de pot te doen..(kijk nu wel uit! je mag nu absoluut niet bemesten want dan kunnen de wortels beschadigen.... en kijk ook uit dat je echt niet te veel afknipt want dit kan fataal zijn voor de boom...) Groetjes. Patrick M. (ps. als de boom naar de wortelsnoei los in de pot staat zet hem dat wel vast... maar zorg wel dat het (ijzer)draad niet direct de boom raakt doe er eventueel een stukje fietsband tussen.)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag