Nepenthes Soorten

19 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 05/03/2018 - 22:03
DWT (anoniem geplaatst)

Nepenthes Soorten

Ik heb zojuist erg veel Nepenthes zaden besteld van Aliexpres. Ik wou per soort opzoeken wat voor verzorging ze nodig hebben, omdat dit nogal verschilt per soort Nepenthes. Ik weet echter alleen niet hoe de verschillende soorten heten en dat wordt ook niet vermeld. De verkoper heeft ook nog niet gereageerd. 

https://tinyurl.com/y5y236ww

Ik heb van elke soort een set van 200 zaden besteld. 

ma, 05/03/2018 - 22:54
GreenConnection

En wat is jouw vraag nu? Of maak je alleen maar reclame?

ma, 05/03/2018 - 23:20
DWT

Ik verkoop ze niet ik heb ze gekocht. Misschien heb je mijn eerste bericht niet goed gelezen. Op de website staan er fotos van de planten, maar geen namen ("Nepenthes" is een algemene naam van de familie, er zijn veel verschillende soorten die verschillende verzorging nodig hebben). Ik wil de namen weten zodat ik per zaad/plant de verzorgingsbenodigdheden kan opzoeken. 

ma, 05/03/2018 - 23:25
DWT

Op de site zie je de optie "Kleur" en dan zie je de fotos van de verschillende soorten die ze verkopen, maar geen naam. Ik heb van alle soorten 1 set van 200 zaden gekocht en zoek dus bij elke " kleur" zoals ze het op de site noemen (dus de soort) de volledige naam. Ik heb zelf al een volwassen Nepenthes Ventrata en Nepenthes Sanguinea. Die heb ik als volwassen planten gekocht. Dit is de eerste keer dat ik ze als zaad koop. 

ma, 05/03/2018 - 23:31
DWT

hier nog even een screenshot van alle soorten, op de link van mijn eerste bericht kan je op ze inzoomen

ma, 05/03/2018 - 23:33
DWT

Ik heb ze allemaal gekocht omdat het toch zo goedkoop was, maar ik moet nu wel weten hoe ik ze moet verzorgen wat moeilijk gaat als ik niet weet welke soorten het zijn, aan de foto heb ik niet veel dus misschien dat iemand me hiermee kan helpen

ma, 05/03/2018 - 23:58
GreenConnection

Al eerder  kwamen er berichten over zaden die besteld waren van oa. deze site. Wat men aan zaad stuurde bleek totaal niet wat men uitgezocht had, maar vaak onkruiden. Ik wil niets suggereren, maar laat men eerst maar jouw bestelling afleveren. Daarna kun je altijd nog bekijken hoe het zaad eruit ziet en of er kleuren of namen bij staat. De foto's lijken mij iets te mooi van kleur en mogelijk bewerkt.

di, 06/03/2018 - 00:28
DWT

dat is erg jammer om te horen, maar iig bedankt voor de info, nu sta ik tenminste niet voor een grote verassing als ze ontkiemen (of juist niet ontkiemen) en er is ineens iets heel anders. Heb je enig idee wie er betrouwbare zaden verkoopt? Er zijn enkele Nepenthes soorten die bijna overal te krijgen zijn, maar ik wil juist een aantal van de soorten die minder voorkomen. Voorall Hamata en Vogelii spreken me aan.

di, 06/03/2018 - 00:56
GreenConnection

Mogelijk ken je de site al, maar deze man heeft erg veel Nepenthus en weet er veel van. Misschien kun je hem vragen om adressen:
https://tinyurl.com/y5bo8oqf

di, 06/03/2018 - 01:03
DWT

hij verkoopt jammer genoeg niet in nederland, predatorplants leek ook goed maar bezorgt ook niet in nl

di, 06/03/2018 - 02:58
DWT

ken je deze site toevallig? ik kwam hem net tegen: http://shop.carnivoria.eu/

de prijzen zijn best hoog, maar dat is vast omdat het wat zeldzamere planten zijn (en geen zaden, maar planten)

het is geen nederlandse site dus ik weet niet of de planten wel goed aan zullen komen.. misschien heb je hier ervaring mee of erover gelezen/ervaringen van anderen?

di, 06/03/2018 - 08:50
GreenConnection

Deze site was mij niet bekend.

di, 06/03/2018 - 22:52
RdB

200 Nepenthes zaden voor $0,49, dus zo'n 40 cent? Wat denk je zelf nu dat je daarvoor krijgt? De postzegel kost al bijna meer!

Als een aanbieding te mooi is om waar te zijn is het dat vrijwel altijd ook!! Ze verkopen vast ook orchideeen zaden, en amorphophallus etc.

Ruud

di, 06/03/2018 - 23:21
DWT

RdB, veel Nepenthes soorten groeien in China in het wild dus ik dacht dat het daarom niet zo raar was dat het zo goedkoop was daar. Ze kunnen het ook makkelijker kweken dan hier (geen kas ofzo nodig als ze daar ook in het wild groeien). De verzendkosten worden sowieso betaald, of het nou een Nepenthes of andere zaad is, dus dat is niet een reden om direct te weten dat het verkeerde zaden zijn. Ik geloof best dat het oplichters zijn (ik ben zelf ook naar China gegaan voor 3 weken vorig jaar en zelf ook veel scammers tegengekomen daar), maar ik ben het er niet mee eens dat iemand dat zomaar kan weten omdat het goedkoop is, vooral omdat ik geen vergelijkingsmateriaal heb van andere sites. Als er sites waren van China waarvan je weet dat de zaden betrouwbaar zijn kan je prijzen vergelijken, maar die ken ik niet dus ik kan geen vergelijking maken. 

do, 08/03/2018 - 19:22
satomi

Vraag het eens op deze site: http://carnivora.nl/forum/index.php. En hier kan je evt. terecht voor aankopen: http://www.hungryplants.nl/defaultnl.htm Heel aardige mensen, we zijn er afgelopen zomer op de opendag en geweest. Verder worden via Araflora veel planten verkocht sus als het zaad niets wordt - meestal komt er onkruid uit - kan je hier ook terecht.

zo, 11/03/2018 - 10:02
Libosa

Ik ben zelf een aantal jaar lid geweest van het genoemde forum carnivora.nl en het is een zeer prettig forum met veel informatie. Je kunt daar ook zaden kopen en zul je ook goede informatie krijgen.

Helaas is mijn collectie carnivore planten na 2 strenge winters zoals afgelopen weken volledig gesneuveld en ben er ook niet meer opnieuw mee begonnen, omdat ik het toch een vrij prijzige hobby vind.

Groet Lily

zo, 11/03/2018 - 12:04
DWT

Ik ben al lid van Carnivora (al een aantal dagen voor ik me hier inschreef). Helaas reageert niemand daar op topics en de zaadbank link werkt ook noet. Ik denk dat de site niet meer bijgehouden wordt en er noet veel gebruikers zijn. Dat is ook te zien aan de weinig reacties en topics. De meeste hebben een laatste reactie van ergens vorig jaar. Misschien dat het in de voorjaar weer actief wordt? 

Hungryplants ken ik ook via google maar ze hadden niet de soorten die ik zoek (vogelii hamata jacquelineae flava)

De meeste planten die ik nu heb komen van Araflora. Echter hebben ze niet veel verschillende Nepenthes en ik ben nu juist op zoek naar verschillende Nepenthes soorten.

zo, 11/03/2018 - 11:59
DWT

Ik wil jullie trouwens nog wel bedanken voor het meedenken en de tips!

zo, 11/03/2018 - 12:15
DWT

Even ter duidelijkheid, omdat het misschien tegenstrijdig klinkt dat ik veel zaden heb gekocht zonder de soorten te weten maar wel op zoek ben naar specifieke soorten. Dat ik die bestelde komt omdat de zaden super goedkoop waren (al denk ik nu inderdaad dat het oplichters zijn). Nepenthes zijn best duur en van de dure volwassen planten wil ik niet zomaar wat kopen,maar alleen de soorten die ik specifiek wil, dat zou anders te duur worden.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag