Nooit de naam geweten

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 30/04/2011 - 15:17
monique_t

Nooit de naam geweten

Deze plant waarvan de naam mij altijd onbekend is gebleven, heeft zover mijn herinnering reikt, altijd bij mijn ouders een plekje gehad op de vensterbank van het tuinhuis.
Toen we nog kinderen waren werd het sap ervan gebruikt voor lichte brandwonden. Je sneed een stuk van het blad, dat plette mijn moeder een beetje en dan werd het op de brandwonde gelegd. Het deed inderdaad wonderen.
Hij ziet eruit als een dikke ui maar het loof is een lang plat blad (bijna zoals prei). De jonge plantjes ontstonden letterlijk onder moeders rokken..
Nu mijn vader is overleden probeer ik de plant over te houden via de jonkies maar de moederplant geeft het blijkbaar op. Staat wel in bloei.
Nu zou ik graag de naam van deze plant te weten komen zodat ik wat meer informatie kan gaan opzoeken. Wie kan me helpen?
Alvast hartelijk dank.
Monqiue

Nooit de naam geweten
za, 30/04/2011 - 15:18
monique_t

Vroeger zag deze plant eruit als een dikke, goedgevulde ui..

Nooit de naam geweten
zo, 01/05/2011 - 15:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ornithogaluminfo-icon caudatum, valse zee-ui, ook wel zwangere ui genoemd.

zo, 01/05/2011 - 13:41
monique_t

Heel erg bedankt...

di, 03/05/2011 - 16:16
gekko1966

Je moet die ui na de bloei even(een zomerseizoen) laten verder groeien (én meststoffen geven, de dat nu maar al), dan minder water geven en iets koeler zetten (blad zal verdorren).
En dan, vroeg in het voorjaar (eind febr) in een grotere pot verpotten, terug iets warmer zetten en weinig of geen water geven tot ie wat blad heeft.
Deze plant is in de jaren achteruit gegaan omdat hij geen rust, geen meststoffen (of te weinig) én te kleine schoenen (bloempot !) heeft.

za, 07/05/2011 - 11:18
monique_t

Dus u denkt dat deze moederplant nog goed komt?
Ik dacht zo dat ik enkel de nieuwe scheuten zou kunnen gebruiken.
Maar ik zal het eens proberen... ik zou hem nu al in een grotere pot kunnen zetten + meststoffen? Misschien lukt het wel.
Hartelijk dank. Monique

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag